Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελάκης: Ελεγχος στο υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή στοιχείων εκλογέων

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Ζήτησε ενημέρωση και για τις υποκλοπές.

Κασσελάκης: Ελεγχος στο υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή στοιχείων εκλογέων

Ενδελεχή έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών στοιχείων Ελλήνων του εξωτερικού ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλιμακώνει τις παρεμβάσεις του για το θέμα, ενόψει και της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Ζητώ από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει εάν έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα και εκλογέων του εσωτερικού», δήλωσε εκ νέου χθες (μέσω του Σκάι), επικαλούμενος τα χιλιάδες emails που δόθηκαν «από στελέχη της ΝΔ στο υπουργείο Εσωτερικών σε ευρωβουλευτές της ΝΔ», με αφορμή τις αποκαλύψεις εις βάρος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Μενουδάκο. «Είναι ζήτημα Δημοκρατίας», είπε στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ενημέρωση που ζήτησε για δύο σημαντικά ζητήματα:

  • Το ένα είναι η διαρροή των στοιχείων από το υπουργείο Εσωτερικών: «Η έρευνα πρέπει να διευρυνθεί και για πιθανές άλλες διαρροές προσωπικών δεδομένων εκλογέων, καθώς υπάρχει η ομολογία της κ. Ασημακοπούλου ότι τα στοιχεία τής δόθηκαν μετά την υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2023 (σ.σ. μεταξύ εκλογών Μαΐου και Ιουνίου)», είπε.
  • Το άλλο ζήτημα είναι η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, καθώς δύο χρόνια μετά τις αποκαλύψεις δεν έχει πέσει φως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v