Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΘΑ: Καπνογόνα και όχι εμπρηστικά τα πυρομαχικά που εστάλησαν στην Ουκρανία

Οπως διευκρινίζει το υπουργείο, τα εν λόγω πυρομαχικά χρησιμοποιούνται με σκοπό τη δημιουργία προπετάσματος καπνού για τον περιορισμό της παρατήρησης και την απόκρυψη – παραπλάνηση των κινήσεων αρμάτων και όχι ως εμπρηστικά κατά προσωπικού.

ΥΠΕΘΑ: Καπνογόνα και όχι εμπρηστικά τα πυρομαχικά που εστάλησαν στην Ουκρανία

Τα πυρομαχικά στα οποία γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» είναι καπνογόνα και όχι εμπρηστικά, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας που σημειώνει ότι όπλα που πωλούνται στους Ουκρανούς είναι παράνομα και απαγορευμένα από διεθνείς συνθήκες

Οπως διευκρινίζει το ΥΠΕΘΑ, «τα εν λόγω πυρομαχικά χρησιμοποιούνται με σκοπό τη δημιουργία προπετάσματος καπνού για τον περιορισμό της παρατήρησης και την απόκρυψη – παραπλάνηση των κινήσεων αρμάτων και όχι ως εμπρηστικά κατά προσωπικού.

Διευκρινίζεται ότι το Πρωτόκολλο ΙΙΙ της Σύμβασης για την Απαγόρευση ή τον Περιορισμό Χρήσης Ορισμένων Συμβατικών Όπλων θέτει περιορισμούς για την χρήση εμπρηστικών πυρομαχικών κατά αμάχων. Ορίζεται ρητώς ότι δεν περιλαμβάνονται στα εμπρηστικά πυρομαχικά τα καπνογόνα πυρομαχικά».     

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v