Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα δημοσκοπική άνοδος και προεκλογικός... ίλιγγος Κασσελάκη

Άγγιξε το 16% στη μέτρηση της MRB. Οι παρεμβάσεις του προέδρου από τα Χανιά, με αιχμή την επανίδρυση της Αστυνομίας. Το ασφυκτικό πρόγραμμα από Δελφούς σε Νέα Υόρκη και από Καστελόριζο σε όλο το Αιγαίο με φουσκωτό.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα δημοσκοπική άνοδος και προεκλογικός... ίλιγγος Κασσελάκη

Με τον αέρα της νέας ανόδου που κατέγραψε για τον ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της MRB, ο Στέφανος Κασσελάκης εγκαινίασε χθες από τα Χανιά τις περιοδείες ανά τη χώρα, ενώ το πρόγραμμά του για το επόμενο εικοσαήμερο δύο εβδομάδες προκαλεί… ίλιγγο.

Στη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 15,9% (στην εκτίμηση ψήφου) εμφανίζοντας άνοδο κατά 4,5 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας (11,4%).

Όπως σημειώναμε και χθες για τη δημοσκόπηση της Pulse, η αισιοδοξία στην Κουμουνδούρου δεν αφορά μόνο στο γεγονός ότι “κλειδώνει” η επιστροφή στη δεύτερη θέση, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να παραμένει στην τρίτη με αξιόλογη διαφορά (13,4%), αλλά και στην εκτίμηση της “σταθερά καλής πορείας” του κόμματος μετά τη διάσπαση του φθινοπώρου και το θυελλώδες συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Επανίδρυση της Αστυνομίας

Όπως έδειξε ο κ. Κασσελάκης χθες στα Χανιά, προσαρμόζει τις ομιλίες του με βάση την επικαιρότητα, ώστε να απαντά στα ζητήματα και να εμφανίζει λύσεις. Εν προκειμένω, με αφορμή το τραγικό περιστατικό έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγ. Αναργύρων, παρουσίασε ορισμένες “κατ΄αρχήν” προτάσεις, με την επισήμανση ότι θα οριστικοποιηθούν από το κόμμα και το αρμόδιο think tank. Τις εξής:

  • Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ορίζεται από τη Βουλή με ευρεία συναίνεση.
  • Όλοι οι αστυνομικοί να μπαίνουν στο Σώμα με πανελλήνιες εξετάσεις και να καταργηθούν οι ειδικοί φρουροί της δίμηνης εκπαίδευσης.
  • Να γίνει υποχρεωτική η δια βίου εκπαίδευση-επιμόρφωση των αστυνομικών, κυρίως στα νέου τύπου εγκλήματα (π.χ. έμφυλη βία και bullying).
  • Να υπάρξουν “επιτέλους” οι αστυνομικοί της γειτονιάς και, μάλιστα, να ανήκουν στην τοπική κοινωνία.
  • Να ψηφιοποιηθεί η επαφή του πολίτη με την Αστυνομία ώστε, για παράδειγμα, μία κοπέλα που απειλείται να μπορεί να απευθυνθεί άμεσα και αποτελεσματικά.

“Αυτό που έγινε μπροστά σε αστυνομικό φυλάκιο δείχνει ότι θεσμικά η Αστυνομία χρειάζεται επανίδρυση, μία τεράστια ανασυγκρότηση”, τόνισε. Ενώ με απλά λόγια και απευθυνόμενος στο συναίσθημα, κατέληξε: “Πάμε βρε παιδιά να φτιάξουμε το σπίτι μας, δεν είναι δεδομένη η μοίρα μας”.

Δεν θα είμαι yes man σε μπίζνες

Δεδομένου ότι μιλούσε στα Χανιά, ο κ. Κασσελάκης εστίασε στη σχέση της χώρας με τις ΗΠΑ και στην δική του ικανότητα να γίνει πρωθυπουργός.

“Η πιο φτηνή άμυνα είναι η διπλωματία, αλλά όταν δεν πετυχαίνει πρέπει να δούμε τι κάνουμε. Ναι στην άμυνα, όχι σε τυφλές δαπάνες σε εξοπλιστικά. Η ασφάλεια δεν είναι προς διαπραγμάτευση”, τόνισε.
Και πρόσθεσε με έμφαση: “Θα είμαι νηφάλιος αν έχω την τιμή να γίνω πρωθυπουργός σε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είμαι yes man σε μπίζνες”.

Για να καταλήξει με νόημα: “Θέλουμε περισσότερο φιλοευρωπαϊκό παρά φιλοατλαντικό πλαίσιο, να μην μπλέκουμε σε περιπέτειες της Αμερικής. Εγώ μπορώ να μιλάω για την Αμερική διότι με έχει φορολογήσει, δεν έχω κρυφτεί σε off shore που (οι αμερικανικές αρχές) γνωρίζουν”. Και έκλεισε την ομιλία του με τη βεβαιότητα ότι “στις 9 Ιουνίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα είναι έκθαμβοι, η αλήθεια δεν φοβάται τίποτα”.

Από τους Δελφούς στη Ν. Υόρκη και στο Αιγαίο

Το πρόγραμμα του κ. Κασσελάκη για το επόμενο εικοσαήμερο είναι ασφυκτικό και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι μπήκε στη μάχη των ευρωεκλογών με ιδιαίτερο δυναμισμό.

Δηλαδή:

  • Την ερχόμενη Τετάρτη θα μιλήσει στην θεματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Κράτους Δικαίου.
  • Στις 12 Απριλίου θα μιλήσει στο Φόρουμ των Δελφών.
  • Το τετραήμερο 13-16 Απριλίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Θα παραστεί στην παρέλαση της ομογένειας για την 25η Μαρτίου και θα έχει επαφές με τους Έλληνες που ζουν εκεί και θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Από τη Ν. Υόρκη θα ψηφίσει ηλεκτρονικά στις εσωκομματικές προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου για την ανάδειξη των ευρω-υποψηφίων του κόμματος.
  • Στις 18 Απριλίου θα παρουσιάσει το ευρωψηφοδέλτιο.
  • Στο διάστημα 20-28 Απριλίου θα κάνει περιοδεία (με το “φουσκωτό” του Ευάγγελου Αποστολάκη) σε όλα τα Δωδεκάννησα και τις Κυκλάδες, αρχίζοντας, συμβολικά, από το Καστελόριζο.
  • Στις 25 Απριλίου θα μιλήσει στη θεματική εκδήλωση για την Υγεία στην Κω, εν μέσω της “εβδομάδας για τη Ναυτιλία και τη Νησιωτικότητα” που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στις 5 Μαΐου θα σημάνουν …αναγκαστική ανάπαυλα, ενώ στη συνέχεια προγραμματίζεται να οργώσει την ηπειρωτική χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v