Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δένδιας: Είμαστε το κόμμα των κοινωνικών πλειοψηφιών

Ο υπουργός Αμυνας, σε μια έντονα ιδεολογική ομιλία και με έμφαση στις αρχές και τις αξίες της ΝΔ, τόνισε ότι «δεν είμαστε μηχανισμός νομής της εξουσίας, αλλά ασκούμε εξουσία κατ' εντολή του ελληνικού λαού, στο όνομα αρχών και αξιών.

Δένδιας: Είμαστε το κόμμα των κοινωνικών πλειοψηφιών

«Είμαστε το κόμμα των ίσων ευκαιριών. Είμαστε το πραγματικά λαϊκό κόμμα, το κόμμα των πολλών. Όσο και αν προσπαθούν να μας ετεροπροσδιορίσουν και να μας συνδέσουν με τους λίγους, με το κεφάλαιο, με νεοφιλελεύθερες πολιτικές, είμαστε το κόμμα των κοινωνικών πλειοψηφιών και διαφυλάττουμε τον φιλολαϊκό μας χαρακτήρα ως κόρην οφθαλμού». Αυτό τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την ομιλία του στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ. «Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, είμαστε το κόμμα της μετριοπάθειας και της ευπρέπειας, της ευθύνης και της προόδου, των μεταρρυθμίσεων, το κόμμα που πιστεύει ότι το κράτος είναι υπηρέτης στον πολίτη. Είμαστε κρίκος μιας 50χρονης αλυσίδας που πορεύεται στο μέλλον», σημείωσε.

Ο κ. Δένδιας, σε μια έντονα ιδεολογική ομιλία και με έμφαση στις αρχές και τις αξίες της ΝΔ, τόνισε ότι «δεν είμαστε μηχανισμός νομής της εξουσίας, αλλά ασκούμε εξουσία κατ' εντολή του ελληνικού λαού, στο όνομα αρχών και αξιών. Είμαστε περήφανοι που οι αρχές μας μετά από 50 χρόνια είναι πιο επίκαιρες και πιο δικαιωμένες από ποτέ.

Είμαστε το κόμμα των ανθρώπων που εργάζονται, το κόμμα για τους ανθρώπους που εργάζονται, με στενή σχέση με την κοινωνία, με σχέση με όλες τις κοινωνικές ομάδες, αλλά κυρίως με τους ανθρώπους του μόχθου».

Ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε την ΝΔ πραγματικά λαϊκό κόμμα και έκανε λόγο για μία παράταξη που «με συνέπεια υπηρετεί μία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή, δημοκρατική Ελλάδα, η οποία δεν διχάζει αλλά ενώνει τους Έλληνες και προτάσσει πάνω απ' όλα την εθνική ενότητα, την εθνική ομοψυχία, χωρίς κομματικές ταμπέλες και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, είμαστε το κόμμα της μετριοπάθειας που στέκεται απέναντι στον λαϊκισμό, απέναντι στον εκχυδαϊσμό της πολιτικής, είμαστε το κόμμα των μεταρρυθμίσεων, που πιστεύει σε κράτος φιλικό στον πολίτη».

Ο κ. Δένδιας δήλωσε «αισιόδοξος για το μέλλον της παράταξης. Αισθάνομαι μια μεγάλη ευθύνη να συνεχίσουμε να συνδιαμορφώνουμε το εθνικό σχέδιο που θα οδηγήσει την πατρίδα μας ακόμα πιο ψηλά».

Υπογράμμισε δε ότι «η επανίδρυση του κράτους είναι πιο επίκαιρη από ποτέ».

 ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν έχει πείσει ούτε τους υπουργούς του

«Είκοσι χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναφέρει ως διακύβευμα την επανίδρυση του κράτους. Το σύνθημα, δηλαδή, με το οποίο ξεκίνησε η ΝΔ την κυβερνητική της θητεία το 2004», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο εν εξελίξει συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος στο Ζάππειο. Και προσθέτει:

«Το γεγονός ότι ένα κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ διαπιστώνει σήμερα, ενώπιον του συνεδρίου της, ότι το κράτος χρειάζεται επανίδρυση, μετά από πέντε χρόνια πρωθυπουργία Μητσοτάκη, λέει πολλά. Ο πρωθυπουργός των Τεμπών, των υποκλοπών, των διαρροών προσωπικών δεδομένων και της ανασφάλειας δεν έχει πείσει ούτε τους υπουργούς του. Δυστυχώς όμως για τον τόπο, αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ικανή για καμία επανίδρυση. Μόνο για περαιτέρω απορρύθμιση, την οποία επιτελεί με γοργούς ρυθμούς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v