Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα και να δηλώσουμε τη στήριξη μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης. Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο Δένδιας. Το μήνυμα του ΥΠΕΞ.

Εκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα υπό τον πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα τη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ, τονίζοντας ότι πρόκειται «για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή». Όπως ανέφερε στο εβδομαδιαίο του μήνυμα, το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα «για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης».

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναγκάστηκε να διακόψει το ταξίδι του στις ΗΠΑ και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας: «Δυστυχώς όπως όλοι γνωρίζετε υπάρχει μία εξελισσόμενη κατάσταση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ στην περιοχή μας. Πάντα λέω στις ομιλίες μου ότι η Ελλάδα δεν είναι ευλογημένη στην τοποθεσία της στη γεωγραφία. Βρισκόμαστε σε μία περιοχή με κρίσεις που συμβαίνουν ξανά και ξανά. Λόγω του χαρτοφυλακίου μου θα πρέπει να συμμετέχω στο κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, την Κυριακή 14 Απριλίου το απόγευμα. Πρέπει να επιστρέψω εσπευσμένα στην Αθήνα».

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. 

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια» τονίζει το ΥΠΕΞ. 

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι είναι «απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v