Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα οι προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των ευρω-υποψηφίων

Πού και πώς ψηφίσουν μέλη και φίλοι. Πρωτόγνωρη διαδικασία που «κάνει πράξη τον νέο ΣΥΡΙΖΑ με άνοιγμα στην κοινωνία».

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα οι προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των ευρω-υποψηφίων

Τους 35 υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν σήμερα τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος.

Η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και χαρακτηρίζεται «γιορτή της Δημοκρατίας» από την Κουμουνδούρου, ενώ κάνει πράξη τη δέσμευση του Στέφανου Κασσελάκη για το χτίσιμο «του νέου ΣΥΡΙΖΑ με άνοιγμα του στην κοινωνία».

Από τις περίπου 400 αιτήσεις που εστάλησαν, επελέγησαν 205 πρόσωπα που θα διεκδικήσουν μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

Από τη σημερινή διαδικασία θα αναδειχθούν 35 υποψήφιοι, ενώ πέντε θέσεις θα συμπληρωθούν απευθείας από τον κ. Κασσελάκη. Οι δύο νυν ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντούρα, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι χωρίς να λάβουν μέρος στις σημερινές προκριματικές εκλογές.

Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής είναι ο Φώτης Κουβέλης.

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ με τα μέλη και τους φίλους να επιλέγουν συγκεκριμένο αριθμό υποψηφίων ανάλογα με την περιφέρεια που θα ψηφίζουν. Για παράδειγμα, όποιος ψηφίζει εντός Αττικής θα επιλέξει υποψηφίους από την ομάδα της Αττικής.

Αυτό έγινε ώστε οι 205 υποψήφιοι να είναι έστω και στοιχειωδώς γνωστοί στους ψηφοφόρους και να υπάρχει αναλογικότητα, κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί εάν όλοι ψήφιζαν για όλους, από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη.

Δια ζώσης μπορούν να ψηφίσουν όλα τα μέλη και οι φίλοι, σε όποιο εκλογικό τμήμα τους εξυπηρετεί. Στη διαδικτυακή ψήφο θα έχουν δικαίωμα μόνο όσοι υπέβαλαν το αίτημα στην πλατφόρμα isyriza.gr μέχρι την προηγούμενη Κυριακή.

Στην ίδια πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι θα δουν ποιους και πόσους ψηφίζουν ανά περιφέρεια.

Δηλαδή: https://euroekloges.syriza2024.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v