Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσελίκ: Μονομερής παραβίαση η ανακήρυξη θαλάσσιου πάρκου από την Αθήνα

Η Αγκυρα δεν θα επιτρέψει προσεγγίσεις για την ανακήρυξη θαλάσσιου πάρκου καθ’ οποιονδήποτε τρόπο, σημειώνει ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού AKP.

Τσελίκ: Μονομερής παραβίαση η ανακήρυξη θαλάσσιου πάρκου από την Αθήνα

Την αντίδραση της Αγκυρας στο σχέδιο που περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για δυο θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και Αιγαίο, κατέθεσε ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού AKP στην Τουρκία. 

«Ενώ οι προσπάθειες εξομάλυνσης συνεχίζονται με ωραίο τρόπο, η Ελλάδα διοργανώνει Διάσκεψη για τους Ωκεανούς. Θέλει να ανακηρύξει το Αιγαίο σε θαλάσσιο πάρκο. Εκφράζουμε για άλλη μια φορά στην Ελλάδα ότι η διπλωματία δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί και ότι η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί αυτή την προσέγγιση στις θάλασσες» επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Διοικητικής και Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Ενώ πρόσθεσε:

«Tο τελευταίο διάστημα,υπήρξε μια διαδικασία εξομάλυνσης μεταξύ της Ελλάδας και ημών. Ενώ όλες οι προσπάθειες εξομάλυνσης συνεχίζονταν με ωραίο τρόπο, υπήρξε ένα βήμα που προκαλεί ανησυχία. Η Ελλάδα διοργανώνει ένα συνέδριο για τους ωκεανούς. Προσανατολίζεται στο να ανακηρύξει δύο περιοχές στο Αιγαίο και το Ιόνιο ως θαλάσσιο πάρκο. Θεωρούμε τη μονομερή ανακήρυξη θαλάσσιου πάρκου, η οποία σαμποτάρει αυτή τη διαδικασία εξομάλυνσης, ως μονομερή παραβίαση. Ξεκαθαρίζουμε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει προσεγγίσεις για την ανακήρυξη θαλάσσιου πάρκου καθ’ οποιονδήποτε τρόπο. Ελπίζουμε να ενεργήσουν με σύνεση».

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v