Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποιεί για παγίδες και προβοκάτσιες λόγω ευρωεκλογών

«Το σύστημα προπαγάνδας Μαξίμου-Γκρίνμπεργκ θα παίξει τα ρέστα του», τονίζει ο Στ. Κασσελάκης. Το παρασκήνιο της αποπομπής Παπανώτα. Απόψε η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποιεί για παγίδες και προβοκάτσιες λόγω ευρωεκλογών

Η «υπόθεση Παπανώτα» έστειλε στην Κουμουνδούρου το μήνυμα ότι η πορεία προς τις ευρωκάλπες θα είναι δύσκολη και γεμάτη παγίδες, καθώς δείχνουν να έχουν «ενωθεί» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, για τους δικούς τους λόγους, τόσο τα όμορα κόμματα όσο και το κυβερνών.

Για τη σφοδρότητα αυτής της μάχης επικαλούνται τη χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι απλώς φαίνεται να «κλειδώνει» τη δεύτερη θέση αλλά και να διευρύνει τη διαφορά του με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις 3,5 μονάδες, με τη Νέα Αριστερά να παραμένει πέριξ του 3%.

Είναι ενδεικτικό ότι αργά τη νύχτα, με αφορμή δημοσιεύματα για εναντίον του κριτική στο Εκτελεστικό Γραφείο, ο Στέφανος Κασσελάκης προειδοποίησε, μέσω των social media: «Είναι βέβαιο ότι ως τις ευρωεκλογές, το σύστημα προπαγάνδας Μαξίμου - Γκρίνμπεργκ θα παίξει τα ρέστα του. Ζητώ από τον δημοκρατικό κόσμο να είναι σε εγρήγορση και να φιλτράρει όσα φτάνουν στα μάτια και τα αυτιά του».

Στην ηγεσία του κόμματος έχουν φτάσει σχεδιασμοί και για νέα χτυπήματα σε ευρω-υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αρμόδια στελέχη εξηγούν ότι αφενός έχουν γνώση οι φύλακες και, αφετέρου, περνούν πλέον από κόσκινο βιογραφικά, δηλώσεις και συμπεριφορές.

Για την περίπτωση του Δημήτρη Παπανώτα πάντως αυτό που μέτρησε στην απόφαση του κ. Κασσελάκη να τον θέσει εκτός ευρωψηφοδελτίου ήταν ο τρόπος που ο υποψήφιος χειρίσθηκε το θέμα του.

Δηλαδή, όπως λένε, είπε το ψέμα περί «κοπτοραπτικής», υποτιμώντας «την ακοή όσων άκουσαν τις επίμαχες δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες», αντί να παραδεχθεί λανθασμένη θέση ή ατυχή διατύπωση.

Επιπλέον, δεν έδειξε καμία διάθεση διαχείρισης της κατάστασης, εκτιμώντας ότι θα «διασωζόταν» επειδή είχε στηρίξει πέρυσι τον κ. Κασσελάκη στη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος.

Σαφώς, όπως σημειώσαμε χθες, έπαιξε σημαντικό ρόλο η δημόσια τοποθέτηση της Σοφίας Μπεκατώρου, εναντίον της παραμονής του κ. Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο, καθώς η ουσία ήταν «ή εκείνος ή εγώ».

Κατά τις πηγές της Κουμουνδούρου, ο κ. Κασσελάκης δεν άφησε κανένα περιθώριο για τον κ. Παπανώτα καθώς, πέραν των άλλων, θύμωσε με το περιεχόμενο των δηλώσεών του για τις γυναίκες. Κι αυτό, λένε, αποτυπώθηκε στην ανακοίνωσή του με την οποία γνωστοποίησε την απόφαση αποπομπής του δημοσιογράφου.

«Θα παίξουν τα ρέστα τους»

Εν τω μεταξύ, οι ίδιες πηγές διέψευδαν με κατηγορηματικό τρόπο δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κασσελάκης δέχθηκε σφοδρή κριτική από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, για τις πολιτικές (Ισραήλ, ΝΑΤΟ) και προσωπικές (βάφτιση) δηλώσεις του.

Επ' αυτού, αργά το βράδυ έκανε ανάρτηση και ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, αποδίδοντας σε «εντολή του Μαξίμου» τα εν λόγω «πανομοιότυπα δημοσιεύματα».

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήσαμε για την αυριανή μας εκδήλωση και τις ευρωεκλογές. Το Μαξίμου έδωσε στα site που χορηγεί την εντολή να γράψουν πανομοιότυπα άρθρα περί ‘έντονης κριτικής στον Κασσελάκη και εσωστρέφειας’.

Ευθεία μέθοδος, όπως η μονταζιέρα για τα Τέμπη. Δεν χαίρονται με την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ -γιατί φοβούνται ότι η χώρα θα αποκτήσει ισχυρή αντιπολίτευση που δεν φοβάται τα συμφέροντα. Είναι βέβαιο ότι ως τις ευρωεκλογές, το σύστημα προπαγάνδας Μαξίμου - Γκρίνμπεργκ θα παίξει τα ρέστα του. Ζητώ από τον δημοκρατικό κόσμο να είναι σε εγρήγορση και να φιλτράρει όσα φτάνουν στα μάτια και τα αυτιά του».

Σημειώνεται ότι απόψε (7 μ.μ.) ο κ. Κασσελάκης θα παρουσιάσει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση που θα γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού - Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Ταύρος). Στην εκδήλωση θα παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών.

Αυτή η μάχη απέναντι σε μια κυβέρνηση που με τις πολιτικές της πληγώνει καθημερινά την κοινωνία και τη χώρα πρέπει να δοθεί με ενότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλειψε ποτέ από καμία πολιτική και εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v