Κασσελάκης: Πατριωτική η Συμφωνία των Πρεσπών

Για «κωλοτούμπα» της ΝΔ στο Μακεδονικό έκανε λόγο από το Κιλκίς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την για «καπηλεία» των εθνικών θεμάτων. Αρθρο του για την επόμενη μέρα στο κόμμα: «Ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες και τις δομές μας».

Κασσελάκης: Πατριωτική η Συμφωνία των Πρεσπών

«Ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «καπηλεύτηκε το ζήτημα, το μήνυμά της είναι μπερδεμένο, με πολλές κωλοτούμπες, και τώρα πληρώνει την κωλυσιεργία της».

Στη διάρκεια της περιοδείας του στο Κιλκίς ο κ. Κασσελάκης υπενθύμισε: «Πριν από ένα χρόνο, εδώ από το Κιλκίς, είχα βγάλει ένα βίντεο μήνυμα σχετικά με τον πατριωτισμό της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εναν πατριωτισμό, ο οποίος τώρα φαίνεται ξεκάθαρα στη χώρα μας ότι ήταν απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος, από τη στιγμή που η ΝΔ έχει ένα μπερδεμένο μήνυμα με πολλές κωλοτούμπες και απλά κρίμα που δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι καπηλεύτηκε αυτό το ζήτημα και τώρα πληρώνει την κωλυσιεργία της», τόνισε.

Ο κ. Κασσελάκης περπάτησε στο κέντρο του Κιλκίς, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Πέτρο Παππά και υποψήφιους ευρωβουλευτές, και συνομίλησε με πολίτες.

Στη διάρκεια της διαδρομής τον συνάντησε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Κιλκίς Πασχάλης Μασούρας, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του νοσοκομείου λέγοντας ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι παλιές, δεν υπάρχει ΜΕΘ, ο αξονικός τομογράφος συχνά είναι χαλασμένος, κλινικές υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ έθεσε και το αίτημα για ανέγερση νέου νοσοκομείου.

Η «επόμενη μέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ 

Τη στήριξη «όλων των προοδευτικών πολιτών» στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «για να μπορέσουμε την επόμενη μέρα μαζί να σχηματίσουμε την πιο δυνατή, προοδευτική και ελπιδοφόρα αντιπολίτευση της χώρας μας» ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης για τις ευρωεκλογές, ώστε αυτό να αποτελέσει το «πρώτο βήμα». «Και ύστερα: Η διακυβέρνηση…», σημειώνει.

Σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υπό τον τίτλο «Η επόμενη μέρα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι «θα διεκδικήσουμε την ανατροπή στο εκλογικό αποτέλεσμα μέχρι την τελευταία στιγμή», σημειώνοντας ότι «οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν σε μια μέρα. Η δυναμική όμως, ναι. Και αυτή η μέρα αλλαγής της δυναμικής των κομμάτων θα είναι η 9η Ιουνίου». Ο κ. Κασσελάκης ζητά από το λαό «να μας δώσει μια ξεκάθαρη εντολή να γίνουμε η μεγάλη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος», σχολιάζοντας ότι «δεν κονταίνει η αλαζονεία της ΝΔ αν δεν ψηλώσει η προοδευτική αντιπρόταση» και πως «δεν αρκεί λοιπόν η μείωση των ποσοστών της Δεξιάς. Είναι αναγκαία η δική μας ενίσχυση». Κι αυτό, προκειμένου «να δοθεί ένα τέλος σ' αυτή την πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου. Για να γίνει ορατή σε όλους η μόνη πολιτική διέξοδος». Αναφέρει ότι ισχυρό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία ότι πλέον θα έχει μια ισχυρή αντιπολίτευση που όχι μόνο θα την ελέγχει, αλλά θα διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία». Σημειώνει ότι δεν θα μπει σε διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με αρχηγούς άλλων κομμάτων, καθώς το δημοκρατικό μέτωπο «από την κοινωνία την ίδια μπορεί μόνο να φτιαχτεί.

Στο άρθρο του ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει ότι η διεύρυνση της κεντροαριστεράς κρίνεται στον άξονα που σχετίζεται με το αντιθετικό ζεύγος ανασφάλεια-προστασία, «ακριβώς επειδή οι πολιτικές προτάσεις μπορούν να φέρουν κοινωνική δικαιοσύνη και ευρεία ευημερία». Λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να εγγυηθεί αυτή την προστασία σε όλους τους πολίτες και δη στους πιο αδύναμους» και πως στο επίκεντρο της προεκλογικής καμπάνιας του έχει «συγκεκριμένες, απτές, ρεαλιστικές προτάσεις για κοινωνική προστασία στην υγεία, τη στέγη, την ακρίβεια, την καθημερινότητα».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει καταφέρει να ανασυνταχθεί, να αναδείξει τα πρώτα νέα στελέχη στα think tank και στο ευρωψηφοδέλτιό του, να ανοιχτεί γενναία στην κοινωνία λέγοντας: Δεν αποφασίζει ο πρόεδρος. Δεν αποφασίζουν λίγοι γύρω από ένα γραφείο. Συναποφασίζουμε. Είσαι κομμάτι της εξίσωσης. Το πιο βασικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι ΕΣΥ». Προσθέτει ότι «αυτή η δυναμική της συμμετοχής και της απεύθυνσης στην κοινωνία θα συνεχίσει να μεγεθύνεται». Τονίζει ότι ο ίδιος έχει έρθει για να μείνει και πως «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας». Δεσμεύεται ότι δε ότι «αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα αρχίσω τη διαδικασία προς το καταστατικό μας συνέδριο το φθινόπωρο, στην οποία οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξουν διάπλατα προς όλο τον προοδευτικό κόσμο. Με νέα μέλη που θα συμμετέχουν στις διαδικασίες, που θα αποτελούν ισότιμα στελέχη στο νέο οργανόγραμμα».

Μιλώντας για την επομένη των ευρωεκλογών, σημειώνει ότι δεν θα μπει σε διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με αρχηγούς άλλων κομμάτων καθώς το δημοκρατικό μέτωπο «από την κοινωνία την ίδια μπορεί μόνο να φτιαχτεί». Προαναγγέλλει ότι «πέρα από το άνοιγμα στη βάση, θα προσκαλέσω έντιμα, ικανά, προβεβλημένα στελέχη του προοδευτικού χώρου, να αναλάβουν ενεργά θέσεις ευθύνης δίπλα μου στη διευρυμένη δομή».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν θα είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015 που κέρδισε εν μέσω οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Και δεν πρέπει να είναι ο ίδιος - πρέπει να εξελιχθεί στην Σύγχρονη Αριστερά με κυβερνησιμότητα που αρμόζει στην εποχή μας, βασισμένη πάντα στις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης».

Σχολιάζει ότι «η άλλη όψη του παρελθόντος είναι εδώ: Το περιβάλλον του Κώστα Σημίτη συγκυβερνά με την ακροδεξιά του Γιώργου Καρατζαφέρη» και πως «τα υπόλοιπα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται στην Αριστερά αυτή τη στιγμή δεν προσφέρουν κυβερνητική πρόταση». Ωστόσο υποστηρίζει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αιτημάτων τους συμπίπτει ιδεολογικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι θαυμάζει ειδικά τον νέο κόσμο που δραστηριοποιείται στο Μέρα25 και στην Πλεύση Ελευθερίας, όπως και σέβεται την ΚΟ της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Για τον απλό, καθημερινό κόσμο που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη διπλή διάσπαση μετά την εκλογή μου, οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές στο σπίτι τους», τονίζει, ενώ καλεί όλους αυτούς τους «εξ αίματος» και «εξ αγχιστείας» συγγενείς του ΣΥΡΙΖΑ να διαβάσουν τις προτάσεις του.

«Την επόμενη μέρα λοιπόν, όλοι εμείς οι συγγενείς στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην αλληλεγγύη, στην ισότητα θα πάμε να εργαστούμε για μία ‘Καλύτερη Ζωή' απέναντι στον μύθο της ‘σταθερότητας' της ΝΔ, που στην ουσία είναι η στασιμότητα στο λίγο, στο πουθενά. ‘Σταθερά Πίσω' δηλαδή».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v