Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Λάβρος» ο H. Markopolos για τους χειρισμούς SEC

Εντονες επικρίσεις άσκησαν στην SEC Αμερικανοί νομοθέτες καθώς και ο ανακριτής Harry Markopolos, όσον αφορά τους χειρισμούς της υπόθεσης της «πυραμίδας» του Bernard Madoff.

«Λάβρος» ο H. Markopolos για τους χειρισμούς SEC
Εντονες επικρίσεις άσκησαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τόσο Αμερικανοί νομοθέτες όσο και ο Harry Markopolos, ο ανακριτής που αποκάλυψε την «πυραμίδα» του Bernard Madoff, οι οποίοι και περιέγραψαν την ρυθμιστική Αρχή ως «πολύ δειλή για να κυνηγήσει κορυφαίες χρηματιστηριακές εταιρίες και επενδυτές.

«Λειτούργησαν ως όμηροι και ως αποτυχημένοι,» δήλωσε ο κ. Markopolos όσον αφορά την SEC, σε βαρυσήμαντη δήλωσή του προς την αρμόδια επιτροπή απάτης της αμερικανικής βουλής.

Ο κ. Markopolos περιέγραψε λεπτομερώς την 9ετή προσπάθειά του να αφυπνίσει τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές για τον κ. Madoff, που κατηγορείται ότι δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές απάτες στην αμερικανική ιστορία.

«Η SEC ήταν εντελώς ανίκανη να πιάσει τον Madoff,» δήλωσε ο κ. Markopolos στην υπο-επιτροπή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v