Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Ecofin στις 16/3 η κερδοσκοπία στα CDSs

Οι τρόποι περιορισμού των κερδοσκοπικών κινήσεων στα ευρωπαϊκά Credit Default Swaps θα συζητηθούν στο Ecofin της 16ης Μαρτίου, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή στην Ε.Ε. "Επίθεση" Draghi στα CDS.

Στο Ecofin στις 16/3 η κερδοσκοπία στα CDSs
Οι τρόποι περιορισμού των κερδοσκοπικών κινήσεων στα ευρωπαϊκά Credit Default Swaps θα συζητηθούν στο Ecofin της 16ης Μαρτίου, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή στην Ε.Ε.

"Η Κομισιόν ενδέχεται να ανακοινώσει κάποια πρωτοβουλία στο Ecofin της 16ης Μαρτίου", τονίζει ο αξιωματούχος της Ε.Ε., επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες σε δημοσίευμα του euro2day στις 5/3 αλλά και σε σημερινή αναφορά σήμερα στη στήλη "Χαμαιλέων"

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, κ. Νικολά Σαρκοζί, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου, επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα, η Γερμανία και η Γαλλία "θα αναλάβουν μια συντονισμένη και κατόπιν διαβούλευσης δράση, για να καταπολεμήσουν την κερδοσκοπία". Επίσης ανάλογες δηλώσεις κατά των κερδοσκόπων έγιναν και μετά τη συνάντηση του κ. Γ. Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, κ. Άν. Μέρκελ.

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής του Financial Stability Board, κ. Mario Draghi τόνισε σε δηλώσεις του ότι η αγορά CDS θα πρέπει να «υποστεί» συστημικό έλεγχο.

«Ο τρόπος με τον οποίο στοιχηματίζουν έχει συστημικές επιπτώσεις. Η αίσθηση που έχω είναι ότι οι κυβερνήσεις δεν αισθάνονται καλά με την όλη κατάσταση», τόνισε ο κ. Draghi και προσέθεσε ότι «όταν κάτι έχει συστημικές επιπτώσεις χρειάζεται και συστημική εποπτεία».

Το FSB, το οποίο συντονίζει τις ενέργειας του G20 ενάντια στην χρηματοοικονομική κρίση, συντονίζεται με τους Ευρωπαίους πολιτικούς στην μάχη κατά του επονομαζόμενου «naked shorting», διαδικασία κατά την οποία κάποιος επενδυτής (ή hedge fund) σορτάρει μετοχές ή κρατικά ομόλογα χωρίς να έχει στην κατοχή του τίποτε από τα δύο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v