Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Stress tests: Σε δυσμενέστερη θέση 4 τράπεζες

Η Εθνική, η Commerzbank, η Credit Agricole και η Dexia καταγράφουν τη χειρότερη απόδοση μεταξύ των 25 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να μην περάσουν τα stress tests, αναφέρει το Reuters.

Stress tests: Σε δυσμενέστερη θέση 4 τράπεζες
Η Εθνική Τράπεζα, η Commerzbank, η Credit Agricole και η Dexia καταγράφουν τη χειρότερη απόδοση μεταξύ των 25 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος να μην περάσουν τα stress tests, με βάση προσομοιώσεις των τεστ κοπώσεως από αναλυτές, αναφέρει το Reuters. 

«Τα κριτήρια στα οποία βασίζονται τα stress tests μας κοινοποιήθηκαν στα τέλη της εβδομάδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Dexia, κ. Pierre Mariani, και συμπλήρωσε: «Τα εξετάζουμε».

Σημειώνεται ότι στα stress tests θα συμμετάσχουν οι 25 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank. Αναμένεται κοινοτική απόφαση για διεύρυνση των τραπεζών σε 100, κάτι που θα σημάνει και τη συμμετοχή της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς.

Αισιοδοξία από Lagarde

Αισιόδοξη για τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών δηλώνει η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών κ. Christine Lagarde, εκτιμώντας πως τα αποτελέσματα θα δείξουν την ικανότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου να αντεπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες. Όπως ανακοίνωσε, τα αποτελέσματα των stress tests θα δημοσιοποιηθούν στις 23 Ιουλίου.

«Σύντομα θα δείτε τον αριθμό των τραπεζών που υποβλήθηκαν στη διαδικασία των stress tests, θα έχετε καλύτερη εικόνα των κριτηρίων που χρησιμοποιήθηκαν και του πόσο αυστηρό ήταν το σύστημα των stress tests και αργότερα, στις 23 Ιουλίου, θα εκδοθούν τα αποτελέσματά τους», δήλωσε η κ. Lagarde και συμπλήρωσε: «Και θα δείτε ότι οι τράπεζες στην Ευρώπη είναι ισχυρές και υγιείς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v