Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: Προειδοποιεί για το outlook της Γαλλίας

Η Moody’s προειδοποίησε ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε αναθεώρηση του outlook για την Γαλλία σε «αρνητικό» μέσα στους επόμενους 3 μήνες εάν η χώρα δεν επιτύχει πρόοδο σε κρίσιμες δημοσιονομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Moody΄s: Προειδοποιεί για το outlook της Γαλλίας
Η Moody’s προειδοποίησε ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε αναθεώρηση του outlook για την Γαλλία σε «αρνητικό» μέσα στους επόμενους τρεις μήνες εάν η χώρα δεν καταφέρει να επιτύχει πρόοδο σε ό,τι αφορά κρίσιμες δημοσιονομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Η αναθεώρηση του outlook της Γαλλίας θα συνυπολογίζει και όποιες πιθανές δυσμενείς εξελίξεις στις χρηματοοικονομικές αγορές ή την οικονομία, ανέφερε ο διεθνής οίκος.

«Η επιδείνωση των μετρικών του χρέους και το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω απώλειες δημιουργούν πιέσεις στο σταθερό outlook για την αξιολόγηση Aaa της Γαλλίας», ανέφερε στην σχετική της ανακοίνωση η Moody’s.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα τα spread των ομολόγων της χώρας να φτάσουν στις 114 μονάδες βάσης έναντι των γερμανικών, επίπεδο που αποτελεί ρεκόρ 19 ετών.

Καθησυχαστικός, ωστόσο, εμφανίστηκε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Baroin.

--- Το Ευρωσύστημα μπορεί να στηρίξει τις τράπεζες της ευρωζώνης

Εν τω μεταξύ, σε ξεχωριστή της έκθεση, η Moody’s αναφέρει πως το Ευρωσύστημα διαθέτει επαρκή ικανότητα να στηρίξει τις τράπεζες της ευρωζώνης και τις αγορές κρατικών ομολόγων.

Ωστόσο, ενώ ο διεθνής οίκος αναμένει ότι το Ευρωσύστημα θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ρευστότητας των φερέγγυων τραπεζών της ευρωζώνης, προβλέπει ότι οι παρεμβάσεις του στις αγορές κρατικών ομολόγων ενδέχεται να παραμείνουν περιορισμένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v