Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ecofin: Ενίσχυση του ΔΝΤ με νέα κεφάλαια

H Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει ότι οι ηγέτες του G20 θα συμφωνήσουν τον Απρίλιο στην ενίσχυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με περισσότερα κεφάλαια.

Ecofin: Ενίσχυση του ΔΝΤ με νέα κεφάλαια
H Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει ότι οι ηγέτες του G20 θα συμφωνήσουν τον Απρίλιο στην ενίσχυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με περισσότερα κεφάλαια μετά και την απόφαση του eurogroup να στήσει ένα τείχος προστασίας 800 δισ. ευρώ, μεταδίδει το Reuters.

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωπαϊκής ένωσης των 27 ολοκλήρωσαν σήμερα τις συνομιλίες που είχαν στην Κοπεγχάγη, μια ημέρα μετά τη συνάντηση του eurogroup.

"Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε πως το ΔΝΤ έχει αρκετούς πόρους ώστε να διαδραματίσει το συστημικό του ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και υπό αυτήν την έννοια η συμφωνία του eurogroup είναι πολύ σημαντική", ανέφερε η υπουργός οικονομικών της Δανίας, Margrethe Vestager.

"Πιστεύω, ελπίζω και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε ότι θα φτάσουμε σε μια τέτοια συμφωνία τον Απρίλιο", δήλωσε η ίδια.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, Fr. Baroin, δήλωσε ότι "η Ευρώπη έχει καλύψει το μερίδιό της" υπονοώντας ότι πρέπει και οι υπόλοιπες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

"Η ΕΕ καλεί το G20 και τα άλλα οικονομικά εύρωστα μέλη του Ταμείου να ενισχύσουν το ΔΝΤ", αναφέρεται σε έγγραφο της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι τα κράτη της ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει να ενισχύσουν το ΔΝΤ με 150 δισ. ευρώ, ενώ επιφυλακτικότερες εμφανίζονται Ρωσία, Βραζιλία, Κίνα, Ινδία και Νότιος Αφρική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v