Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για το ευρώ

Η ευρωζώνη θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις για τη δημοσιονομική πειθαρχία, επανέλαβε σήμερα η Άγκελα Μέρκελ.

Μέρκελ: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για το ευρώ
Η ευρωζώνη θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις για τη δημοσιονομική πειθαρχία, επανέλαβε σήμερα η Άγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Janez Jansa.  

"Συμφωνούμε και οι δύο ότι στην ευρωζώνη θα πρέπει να παραμείνουμε στους κανόνες και στα προγράμματα που έχουν συμφωνηθεί", τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, απαντώντας έτσι στις εκκλήσεις για χαλάρωση των μέτρων και πρόσθεση αναπτυξιακής διάστασης στην ατζέντα της Ε.Ε.

"Δεν υπάρχει 'άλλά' όταν το θέμα αφορά τη σταθερότητα ή την οικονομική ανάπτυξη. Μια τέτοια ανάπτυξη δεν θα οδηγήσει σε υψηλότερα χρέη, κάτι που θα είναι καλό για τις μελλοντικές γενιές", σχολίασε και ο Σλοβένος πρωθυπουργός.  

Westerwelle: Χωρίς μέτρα δεν έχει δόσεις

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας G. Westerwelle δήλωσε την Τετάρτη ότι αν η Ελλάδα διακόψει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων τότε θα σταματήσει και η εκταμίευση των δόσεων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Westerwelle πρόσθεσε ότι είναι θέμα της Ελλάδας να αποφασίσει αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη.

"Η Γερμανία θα ήθελε να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά το αν η Ελλάδα μείνει τελικά στην ευρωζώνη ή όχι είναι κάτι που εξαρτάται από την ίδια" δήλωσε ο κ. Westerwelle.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v