Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rajoy: Η συμφωνία με Eurogroup αφορά τις τράπεζες

Η συμφωνία με το Eurogroup για δάνειο έως 100 δισ. αφορά τις τράπεζες, όχι την Ισπανία, τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, μια ημέρα μετά τη δέσμευση Eurogroup ότι θα απαντήσει θετικά στο αίτημα της Μαδρίτης.

Rajoy: Η συμφωνία με Eurogroup αφορά τις τράπεζες
Η συμφωνία με το Eurogroup για δάνειο έως 100 δισ. ευρώ αφορά μόνο τις τράπεζες, όχι την Ισπανία, τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, μια ημέρα μετά τη δέσμευση του Eurogroup ότι θα απαντήσει θετικά στο επίσημο αίτημα της Μαδρίτης για βοήθεια στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της. Εκτίμησε ότι η συμφωνία είναι μια νίκη για το ευρώ. 

Ο κ. Rajoy υπογράμμισε ότι χάρη στις ενέργειες της κυβέρνησης αποφεύχθηκε παρέμβαση από την Ευρώπη. Αν δεν είχαμε κάνει τις μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους πέντε μήνες, αυτό που θα είχε συμβεί το Σάββατο θα ήταν παρέμβαση για την Ισπανία, δήλωσε.

Ο ισπανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η απόφαση του Eurogroup είναι μια νίκη για την αξιοπιστία του ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο για την Ισπανία δεν μοιάζει με τις διασώσεις της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. "Δεν υπάρχει νέα δέσμευση για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, τα σχέδια της κυβέρνησης δεν αλλάζουν", σημείωσε.

Ο κ. Rajoy υπογράμμισε ότι η Ισπανία επιδιώκει να ανακτήσει την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος. Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι αυτές που οδήγησαν στη διάσωσή τους. Η ενίσχυση αυτή είναι ένα από τα πολλά βήματα που απαιτούνται για τις τράπεζες, σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v