Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο "μικροσκόπιο" του Κατάρ η Finansbank

Στο στόχαστρο της Qatar National Bank θα βρεθεί πιθανότατα η Finansbank, η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Η στρατηγική των Καταριανών.

Στο μικροσκόπιο του Κατάρ η Finansbank
Στο στόχαστρο της Qatar National Bank θα βρεθεί πιθανότατα η Finansbank, η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Η QNB θέλει πλειοψηφικό πακέτο σε τράπεζα στην Τουρκία και δεν υπάρχει καμία άλλη τράπεζα όπου μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πέραν της Finansbank», υποστηρίζει ο Ovunc Gursoy, αναλυτής στην τουρκική χρηματιστηριακή Yapi Kredi Yatirim Menkul Degerler, που είναι θυγατρική της ιταλικής Unicredit, και εξηγεί: «Η ΕΤΕ θα μπορούσε να πουλήσει πλειοψηφικό πακέτο λόγω των κεφαλαιακών της αναγκών».

Η Qatar National επεκτείνεται σε χώρες εκτός του Κόλπου ώστε να διευρύνει τα περιθώρια κερδοφορίας της. Αυτόν τον μήνα εξαγόρασε πλειοψηφικό πακέτο στη θυγατρική της Societe Generale στην Αίγυπτο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της QNB, Ramzi Mari, δήλωσε στις 13 Δεκεμβρίου ότι επιδιώκεται παρουσία της τράπεζας στην Τουρκία. Από την πλευρά της, η ΕΤΕ, διά στόματος του κ. Ταμβακάκη, έχει δηλώσει από τον Απρίλιο ότι ενδιαφέρεται για πώληση μειοψηφικού πακέτου στη Finansbank.

«Η Finansbank είναι χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που πιθανότατα θα ενδιαφέρει την QNB», υποστηρίζει και ο Cagdas Dogan, αναλυτής της TEB Investment, και συμπληρώνει: «Φαίνεται πως οι ιδιοκτήτες της τράπεζας θα το σκεφτούν σοβαρά εάν υπάρξει μία καλή προσφορά. Η QNB θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την κατάσταση για να κατεβάσει την τιμή και να εξαγοράσει ένα πλειοψηφικό πακέτο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v