Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O’Neill: Υπέρ στροφής τραπεζών σε μετοχές

Η επένδυση των κεντρικών τραπεζών σε μετοχές δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία, εκτιμά ο Jim O'Neill της Goldman Sachs. Eίναι καλύ ευκαιρία για αύξηση μελλοντικών αποδόσεων, σημείωσε.

O’Neill: Υπέρ στροφής τραπεζών σε μετοχές
Ο Jim O’Neill της Goldman Sachs τάσσεται υπέρ της αγοράς μετοχών από τις κεντρικές τράπεζες, λέγοντας ότι αποτελεί μια εύλογη επενδυτική κίνηση.

"Ειλικρινά, σε ένα κόσμο κυμαινόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών και φοβερών ευκαιριών, γιατί να κρατάνε οι τράπεζες τόσο πολύ χρήμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ρευστότητα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν ποτέ"  ανέφερε ο κ. Ο’Neill σε συνέντευξη του στο CNBC.

"Γιατί να μην επενδύσουν σε μετοχές, για να βοηθήσουν τις μελλοντικές τους αποδόσεις για τους πολίτες ;" διερωτήθηκε ο κ. O’Neill.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας υποσχέθηκε να ρίξει 1,4 τρισ. δολάρια στην οικονομία σε λιγότερο από δύο χρόνια. Η κεντρική τράπεζα ανέφερε στις 4 Απριλίου ότι θα διπλασιάσει τις επενδύσεις της σε ΕΤF μετοχών ως το τέλος του 2014.

Εντωμεταξύ, έρευνα της RBS που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα έδειξε ότι έχει αυξηθεί η "όρεξη" των κεντρικών τραπεζών για μετοχές.

"Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει ανησυχία για κάτι τέτοιο" υποστήριξε ο κ. O’Neill, λέγοντας ότι πολλά κρατικά επενδυτικά ταμεία συνδέονται με κεντρικές τράπεζες και είναι επενδυτές σε μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v