Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό ράλι στη Wall μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες, με τον Nasdaq να ενισχύεται πάνω από 2%. Νέα πτώση για το δολάριο. Στο 3,82% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ανοδικό γύρισμα για το αργό. Οριακά κέρδη για τον χρυσό. Ράλι 6% για Walmart.

Τεχνολογικό ράλι στη Wall μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τα νέα στοιχεία για επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,2% στις 33.949 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 2,5% στις 11.476 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 2,5% στις 11.487 μονάδες.

To υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 0,2% υψηλότερα τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, όσο και τον Σεπτέμβριο. Σε ετήσια βάση κατέγραψε άνοδο 8%. Οι αναλυτές προέβλεπαν μηνιαία κέρδη 0,4% και ετήσια 8,3%.

Τον Σεπτέμβριο ο δείκτης είχε καταγράψει ετήσια άνοδο 8,4%.

«Νομίζω ότι αυτό καθιστά πιο πιθανή τη στροφή της Fed. Το μόνο που χρειαζόμαστε, είναι να αναγνωρίσουν τι κάνουν οι τιμές στην πραγματική οικονομία και δεν πηγαίνουν προς τα πάνω», τόνισε στο CNBC ο Τζέρεμι Σίγκελ, καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Wharton School of Finance στην Πενσιλβάνια.

«Αφότου η χαμηλότερη από τις προβλέψεις μέτρηση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή την περασμένη εβδομάδα πυροδότησε ένα μαζικό ράλι στις μετοχές και μια αντιστροφή της πορείας του δολαρίου, το κρίσιμο θέμα για τις αγορές αυτή την εβδομάδα θα είναι η αντίδραση της Fed», έγραψε ο Χιου Ρόμπερτς, επικεφαλής αναλυτής στην Quant Insight.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walmart πραγματοποιεί άλμα 6% στα 146 δολάρια, μετά την ανακοίνωση κερδών και εσόδων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί 3 μονάδες βάσης, στο 3,82%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,04 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διέγραψε τις αρχικές απώλειες και έκλεισε με κέρδη 1,5% στα 87,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.778 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v