Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κικίλιας: Δεν αρκεί η λεκτική καταδίκη της Τουρκίας

Η Τουρκία θα ακούσει μόνο αν επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις, υποστήριξε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Κικίλιας: Δεν αρκεί η λεκτική καταδίκη της Τουρκίας

Πολύ κακή εξέλιξη χαρακτήρισε την «de facto προσπάθεια να καταληφθεί μέρος της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης - που σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας είναι κυριαρχική περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας - και άρα της εκβίασης της διεθνούς κοινότητας και της Κύπρου ώστε να μοιράσει τους ενεργειακούς της πόρους ή να ενδώσει σε μία κακή λύση στο Κυπριακό», ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Κληθείς να σχολιάσει στον τηλεοπτικό σταθμό Open την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο βουλευτής της Ν.Δ. σημείωσε ότι δεν αρκεί η λεκτική καταδίκη της Τουρκίας από συμμάχους και εταίρους.

«Επιβάλλεται να υπάρξουν διπλωματικές κινήσεις που θα οδηγήσουν σε οικονομικές κυρώσεις. Είναι ο μόνος τρόπος, αυτή τη στιγμή, η Τουρκία να ακούσει. Από το 1974 και τον Αττίλα, οι ίδιοι εισβολείς επιχειρούν μια δεύτερη κατάληψη στην κυπριακή κυριαρχία. Αυτό συμβαίνει σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, γιατί γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά, οι ισορροπίες και οι συμμαχίες έχουν αλλάξει. Βλέπετε ότι η Τουρκία, ένας παραδοσιακός σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, δεν βρίσκει βηματισμό με τις ΗΠΑ. Αντίθετα, μπαίνει σε μια όλο και πιο μεγάλη κρίση. Επιχειρεί να πάρει από τη Ρωσία τους S-400. Οι ΗΠΑ μετά από μεγάλη προσπάθεια γερουσιαστών και βουλευτών, ρεπουμπλικάνων και δημοκρατικών, αλλά και της ελληνικής Διασποράς, μπλοκάρουν την πώληση των F-35 στην Τουρκία. Η Κύπρος ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την ενέργεια θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στη Λευκωσία και να δηλώσει απερίφραστα την ομόθυμη καταδίκη της Ε.Ε. και να ανακοινώσει οικονομικές κυρώσεις», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο κ. Κικίλιας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v