Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Πιέσεις στον Rajoy για το σκάνδαλο Barcenas

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κ. Rajoy έστειλε μηνύματα συμπαράστασης στον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος, κ. Barcenas, του κυβερνώντος Λαϊκού κόμματος. Ο Barcenas βρίσκεται προφυλακισμένος περιμένοντας να δικαστεί για διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Ισπανία: Πιέσεις στον Rajoy για το σκάνδαλο Barcenas

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, κ. Mariano Rajoy αντιμετωπίζει νέες πιέσεις προς παραίτηση του, αφού η ισπανική El Mundo δημοσίευσε μηνύματα που τον συνδέουν με τον Luis Barcenas, που βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλου μυστικών χρηματοδοτήσεων.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κ. Rajoy έστειλε μηνύματα συμπαράστασης στον κ. Barcenas, πρώην ταμία του κυβερνώντος Λαϊκού κόμματος. Ο Barcenas βρίσκεται προφυλακισμένος περιμένοντας να δικαστεί για διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Ο πρώην ταμίας του κόμματος του M. Rajoy, αναμένεται σήμερα για κατάθεση, μία βδομάδα μετά την ομολογία πως τα χειρόγραφα από τα οποία προκύπτουν οι κατηγορίες είναι δικά του.

Μια σειρά από καταγγελίες από τον εγχώριο Τύπο υποδεικνύουν ο κ. Rajoy και άλλα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα της Ισπανίας λάμβαναν κρυφές πληρωμές, γεγονός που εξοργίζει τους Ισπανούς, που υφίστανται τις πιέσεις από τα μέτρα και τη μεγάλη ύφεση.

Οι κατηγορίες αναφέρουν ότι ο κ. Bárcenas «έτρεχε» ένα πλαστό κομματικό ταμείο που δεχόταν δωρεές από κατασκευαστικές, τις οποίες και διένειμε στα ηγετικά μέλη του κόμματος.

Η El Mundo δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει παραδώσει τα χειρόγραφα του Bárcenas στο Ανώτατο Δικαστήριο. Το πιο πρόσφατο της δημοσίευμα περιλαμβάνει και ένα μήνυμα που υποτίθεται ότι έστειλε ο Rajoy στον Barcenas νωρίτερα φέτος, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. Το μήνυμα έλεγε: "Luis, καταλαβαίνω. Μείνε Δυνατός. Θα σε πάρω αύριο.".

Τα οικονομικά του κ. Bárcenas ερευνώνται και ο ίδιος κατηγορείται πως είχε κρυμμένα έως και €48 εκατ. σε μυστικό λογαριασμό ελβετικής τράπεζας. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι αρκετά από τα κεφάλαια προέρχονται από παράνομες κομματικές δωρεές και μίζες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο