Οριακή αύξηση εσόδων για την Delhaize στο τρίμηνο

Ο βελγικός όμιλος supermarket, με την μεγάλη έκθεση στην αμερικανική αγορά, επηρεάζεται από το φτηνό δολάριο. Η αύξηση των οργανικών πωλήσεων εκμηδενίζεται από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις. "Καλή η ανάπτυξη πωλήσεων" στην Ελλάδα

Οριακή αύξηση εσόδων για την Delhaize στο τρίμηνο

Ανάπτυξη οργανικών πωλήσεων η οποία όμως, εκμηδενίστηκε από το αδύναμο δολάριο ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο ο όμιλος Delhaize τονίζοντας ότι καταγράφηκε σημαντική ανάπτυξη πωλήσεων και στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, ο βελγικός όμιλος supermarket, του οποίου τα έσοδα αντιστοιχούν κατά περίπου 60% στην αμερικανική αγορά, ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 0,1% για το τέταρτο τρίμηνο. Με όμοιες συναλλαγματικές ισοτιμίες όμως, η αύξηση των εσόδων ανέρχεται στο 3%, αγγίζοντας τα 5,34 δισ. δολ. Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters– προέβλεπαν έσοδα 5,33 δισ. δολ.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι στις ΗΠΑ, η μέση τιμή των προϊόντων της μειώθηκε κατά 0,4% λόγω προωθητικών ενεργειών αλλά και λόγω του χαμηλού πληθωρισμού. Στο Βέλγιο αντίθετα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,4%.

Στην σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του ομίλου αναφέρει πως στόχος παραμένει "η μείωση της πολυπλοκότητας και του κόστους και η πειθαρχία αναφορικά με την κατανομή των κεφαλαίων". 

"Οι μονάδες σε Ελλάδα και Ρουμανία κατέγραψαν ισχυρή ανάπτυξη πωλήσεων, ενώ στη Σερβία παρέμειναν κάτω των προσδοκιών" αναφέρει η ανακοίνωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v