Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραίτηση Δημητριάδη από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Η παραίτηση θα έχει ισχύ από τις 10 Απριλίου. Ο κ. Δημητριάδης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους αλλά και αδυναμία συνεργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας.

Παραίτηση Δημητριάδη από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

O κ. Πανίκος Δημητριάδης ανέφερε ως κυριότερο λόγο για την παραίτησή του το γεγονός ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Σε ανακοίνωσή του το Προεδρικό Μέγαρο επιβεβαιώνει την πληροφορία που μετέδωσε αρχικά το SigmaLive, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την παραίτηση του Πανίκου Δημητριάδη.

«Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Πανίκος Δημητριάδης υπέβαλε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Σύμφωνα με το συμβόλαιο του κ. Δημητριάδη απαιτείται ένας μήνας προειδοποίηση, γι' αυτό και η παραίτηση θα έχει ισχύ από τις 10 Απριλίου. Στο διάστημα αυτό ο κ. Δημητριάδης θα χειριστεί τις εκκρεμότητες που έχει ενώπιόν του και θα ενημερώσει τον αντικαταστάτη του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η επιστολή παραίτησης επιδόθηκε από τον κ. Χάρη Γεωργιάδη σήμερα στις Βρυξέλλες στην παρουσία εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με το Sigmalive η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη θα αντικαταστήσει τον Πανίκο Δημητριάδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v