Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone: Κίνηση ματ στην Ισπανία με deal 7,2 δισ.

Η βρετανική Vodafone προχωρά σε κίνηση ματ στην Ισπανία με την εξαγορά της Ono. Τρίτη επεκτατική κίνηση του βρετανικού ομίλου σε 2 χρόνια. Μπαράζ εξελίξεων στον κλάδο. Δυσκολεύουν τα σχέδια της ΑΤ&Τ για εξαγορά της Vodafone.

Vodafone: Κίνηση ματ στην Ισπανία με deal 7,2 δισ.

Στην εξαγορά της ισπανικής εταιρείας καλωδιακών υπηρεσιών Ono προχωρά η βρετανική Vodafone σε ένα dealπου αγγίζει τα 7,2 δισ. ευρώ. Η είδηση αποκαλύπτεται από πολλά ξένα πρακτορεία και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα επισήμως.

Θα είναι η τρίτη εξαγορά της Vodafone στον ευρωπαϊκό κλάδο σταθερού broadband δικτύων μέσα σε διάστημα δύο ετών, καθώς ο βρετανικός όμιλος θέλει να βελτιώσει το δίκτυό του και να ενισχύσει την  παρουσία του στην ευρωπαϊκή αγορά μετά την πώληση της Verizon Wireless στις ΗΠΑ έναντι 130 δισ. δολ. Τον προηγούμενο χρόνοι εξαγόρασε τη γερμανική Kabel Deutschland Holding ποντάροντας στις υπηρεσίες σταθερής προκειμένου να αντισταθμίσει τα μειούμενα έσοδα από τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας.

Με την κίνηση αυτή, η Vodafone έρχεται σε ευθύ ανταγωνισμό με την ισπανική Telefonica στον κλάδο του broadband υψηλής ταχύτητας. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι παράλληλα, δυσκολεύουν τα σχέδια της ΑΤ&Τ για εξαγορά της ίδιας της Vodafone.

Είναι σαφές πάντως, πως ο χάρτης των τηλεπικοινωνιών αλλάζει με το μπαράζ των κινήσεων που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο. Κατά τους τελευταίους 12 μήνες οι εξαγωγές στον κάδο των τηλεπικοινωνιών τετραπλασιάστηκαν στα 194 δισ. δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters. Την Παρασκευή, η γαλλική Vivendi δήλωσε πως προχωρά σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Altice αναφορικά με το μέλλον της SFR, της μονάδας κινητής της Vivendi. Για τη συγκεκριμένη εταιρεία ενδιαφερόταν σθεναρά και η BouyguesTelecom, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής στη Γαλλία. Τα γαλλικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για μάχη γιγάντων για την απόκτηση της SFR.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v