Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Barclays προχωρά σε ίδρυση bad bank

Στις 8 Μαΐου θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την Barclays, όπως αποκαλύπτει το Reuters. Τι περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Exit Quadrant και τι μέλλει γενέσθαι με τις δραστηριότητες σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία.

Η Barclays προχωρά σε ίδρυση bad bank

Την ίδρυση bad bank αναμένεται να ανακοινώσει η Barclays την επόμενη εβδομάδα, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, αλλά και οι Financial Times επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις.

Η νέα τράπεζα, θα στηθεί εσωτερικά και σ’ αυτήν θα μεταφερθούν κατά κύριο λόγο εργασίες επενδυτικής τραπεζικής, οι οποίες δέχθηκαν ακόμα ένα κτύπημα πρόσφατα με την αποχώρηση του επικεφαλής του τμήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Τον προηγούμενο χρόνο, ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Antony Jenkins είχε προαναγγείλει τη δημιουργία ενός νέου χαρτοφυλακίου με τον τίτλο Exit Quadrant, το οποίο θα απορροφούσε στοιχεία της Barclays εκτός του βασικού πυρήνα δραστηριοτήτων όπως και τις δραστηριότητες της τράπεζας στον κλάδο των εμπορευμάτων. 

Το Reuters αναφέρει τώρα πως το Exit Quadrant θα αγγίζει τα 54 δισ. στερλίνες (90,97 δισ. δολ.), αλλά τονίζει πως ακόμη δεν έχουν διευθετηθεί όλες οι λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τους Financial Times, στο  Exit Quadrant θα περιλαμβάνεται μέρος των προϊόντων μάκρο της τράπεζας,  προϊόντα συνδεδεμένα με το ύψος των επιτοκίων, συνάλλαγμα και εμπορεύματα, καθώς και μέρος των δραστηριοτήτων λιανικής τραπεζικής στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v