Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αιφνιδιαστική υποχώρηση του Ifo στο 110,4

Κατώτερος των προσδοκιών ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo για τη Γερμανία. Υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο για το 2014. Τα σενάρια για την ανάπτυξη β΄τριμήνου.

Γερμανία: Αιφνιδιαστική υποχώρηση του Ifo στο 110,4

Στο χαμηλότερο επίπεδο έτους υποχώρησε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία κατά το Μάιο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης Ifo υποχώρησε στο 110,4 από 111,2 τον Απρίλιο. Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν κατά μέσο όρο μικρότερη υποχώρηση στο 110,9.

«Η υποχώρηση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης δείχνει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ενδεχομένως να αναπτύσσεται με βραδύτερο ρυθμό μετά την ισχυρή πορεία που κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο» σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Λίγο νωρίτερα, η στατιστική υπηρεσία της χώρας επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμηση για ανάπτυξη του γερμανικού ΑΕΠ κατά 0,8% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σε ετήσια βάση, η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 2,5%. Το τέταρτο τρίμηνο του 2013, η γερμανική οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 0,4%.

Η εγχώρια ζήτηση προσέθεσε 1,7 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο, ενώ το εξωτερικό εμπόριο «στοίχισε» στην ανάπτυξη της Γερμανίας 0,9%. Οι επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό αυξήθηκαν κατά 3,3%, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 3,5 ετών. Επίσης, οι επενδύσεις σε κατασκευές κατέγραψαν την υψηλότερη επίδοση 3ετίας με αύξηση 3,6%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v