Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Αύξηση 1,2% στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο

Σημαντική αύξηση των λιανικών πωλήσεων στην ευρωζώνη που ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Ευρωζώνη: Αύξηση 1,2% στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο

Κατά 1,2% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη τον Αύγουστο και κατά 1,4% σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης των 28 μελών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat.

Σημειώνεται πως τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 0,4% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,9% στην ευρωζώνη και κατά 2,5% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν αύξηση κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και κατά 0,5% σε ετήσια βάση. "Τα στοιχεία υποδεικνύουν ενίσχυση της ζήτησης από τα νοικοκυριά που θα μπορούσε να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο" σχολιάζει το Reuters.

Η αύξηση των πωλήσεων αφορά κυρίως τα καύσιμα (που αυξήθηκαν κατά 1,7%), προϊόντα εκτός τροφίμων (που αυξήθηκαν κατά 1,5%), ενώ οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών και καπνού αυξήθηκαν κατά 0,6%.

Σημειώνεται πως ισχυρή ήταν η αύξηση των πωλήσεων στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, στη Γερμανία και τη Γαλλία, με ποσοστά 3,1% και 2,1% αντιστοίχως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v