Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Σε χαμηλό 5ετίας οι βιομηχανικές παραγγελίες

Έντονος προβληματισμός για τη γερμανική οικονομία. Αιφνιδιαστική βουτιά 5,7%. Οι επιπτώσεις των ρωσικών κυρώσεων, η κινεζική επιβράδυνση και οι προβλέψεις για στασιμότητα το τρίτο τρίμηνο.

Γερμανία: Σε χαμηλό 5ετίας οι βιομηχανικές παραγγελίες

Η μεγαλύτερη πτώση από το 2009 καταγράφηκε στις παραγγελίες του βιομηχανικού κλάδου της Γερμανίας, εξέλιξη που δημιουργεί νέους προβληματισμούς για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Οι παραγγελίες συρρικνώθηκαν κατά 5,7% τον Αύγουστο ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν αυξηθεί κατά 4,9%. Οι οικονομικοί αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg – προέβλεπαν μείωση κατά 2,5%.

Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας διευκρίνισε πως οι παραγγελίες από το εξωτερικό κατέγραψαν κάθετη πτώση 8,4%, ενώ η εγχώρια ζήτηση υποχώρησε κατά 2%. Η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, αλλά και οι κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης φαίνεται πως επηρεάζουν σημαντικά πλέον τη γερμανική οικονομία.

«Οι προοπτικές για τη γερμανική οικονομία επιδεινώνονται και δεν είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο» δήλωσε ο Holger Sandte της Nordea Markets.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v