Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νοβότνι: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ποσοτική χαλάρωση

Ο αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης δεν αποκλείει την πρόταση για ποσοτική χαλάρωση και αγορά κρατικών τίτλων από την ΕΚΤ.

Νοβότνι: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ποσοτική χαλάρωση

Ανοιχτό αφήνει το περιθώριο για πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και αγοράς κρατικών τίτλων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Έβαλντ Νοβότνι. Ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε πως το πρόγραμμα ποσοτική χαλάρωσης θα μπορούσε μάλιστα να εμπίπτει στην εντολή της Ευρωτράπεζας.

"Νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει ρόλος (για την ποσοτική χαλάρωση) εντός των ορίων της εντολής μας. Αυτή είναι μία πιθανή προσέγγιση, αλλά θα πρέπει να συζητηθεί λεπτομερώς βεβαίως" δήλωσε μιλώντας σε συνέδριο όπως μεταδίδει το MNI. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, προειδοποίησε πως η αναπτυξιακή πορεία της ευρωζώνης χάνει τη δυναμική της και ζήτησε από τα κράτη-μέλη να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Ο κ. Ντράγκι επανέλαβε μάλιστα πως το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας στηρίζει ομόφωνα την λήψη επιπρόσθετων μέτρων αν ο πληθωρισμός παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v