Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Εκτός στόχων η δημοσιονομική προσαρμογή

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ορισμένοι από τους κανονισμούς της Κομισιόν πρέπει να αναθεωρηθούν και να προσαρμοστούν στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Εκτός στόχων η δημοσιονομική προσαρμογή

Η Ιταλία έχει βγει εκτός τροχιάς για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων σε διαρθρωτικούς όρους, εξαιτίας της επιδείνωσης της οικονομίας, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

«Όταν δεσμευτήκαμε για πρώτη φορά τον Απρίλιο, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη ήταν 1,1 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα» ανέφερε ο κ. Παντοάν.

Σημειώνεται πως με βάση το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η διαρθρωτική προσαρμογή της Ιταλίας προβλέπεται στις 0,2 ποσοστιαίες μονάδες το 2014 και 0,4 ποσοστιαίες μονάδες το 2015.

Όπως μεταδίδει το ΜΝΙ, ο κ. Παντοάν ανέφερε πως η Ιταλία μπορεί να επιτύχει μια διαρθρωτική προσαρμογή 0,1 ποσοστιαίας μονάδας.

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Κομισιόν θα αναγκαστεί να επιστρέψει στην Ιταλία τον προϋπολογισμό του 2015, ο κ. Παντοάν απάντησε: «Είμαι αισιόδοξος ότι η σχέση μας με την Ευρωπαίκή Επιτροπή είναι εξαιρετικά εποικοδομητική και αυτό έχει επαληθευθεί και στις συναντήσεις μου εδώ στο Λουξεμβούργο. Είμαστε υπέρ της τήρησης των κανονισμών, χρησιμοποιούμε την ευελιξία που προβλέπουν και θα έχουμε ένα ανοιχτό διάλογο με την Επιτροπή» τόνισε.

Ο ίδιος τόνισε ακόμα πως ορισμένοι από τους κανονισμούς της Κομισιόν πρέπει να αναθεωρηθούν και να προσαρμοστούν στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v