Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BP: Ψαλίδι σε θέσεις εργασίας και επενδύσεις

Η αλλαγή των δεδομένων στην αγορά πετρελαίου με την πτώση των τιμών κατά 40% επιβάλει επιθετικές κινήσεις στους ενεργειακούς ομίλους. Η ΒΡ αναθεωρεί την στρατηγική του 2015, προαναγγέλλει περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας και μεγάλες μειώσεις στις επενδύσεις.

BP: Ψαλίδι σε θέσεις εργασίας και επενδύσεις

Στην περικοπή αρκετών χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου προχωρά η πετρελαïκή ΒΡ καθώς στοχεύει στη μείωση του ετήσιου κόστους λειτουργίας κατά 1 δισ. δολ τον επόμενο χρόνο. Η ΒΡ προσαρμόζεται έτσι στη νέα εποχή που δημιουργείται για τον ενεργειακό κλάδο από τον πόλεμο τιμών μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών και η οποία έχει οδηγήσει σε κάθετη πτώση 40% την τιμή του μαύρου χρυσού.

Η ΒΡ δηλώνει πως στο πλαίσιο της στρατηγικής της για το 2015 θα μειώσει σημαντικά τις κεφαλαιουχικές δαπάνες. Σημειώνεται πως είχε ήδη ανακοινωθεί μείωση των επενδυτικών σχεδίων κατά 1 με 2 δισ. δολ. «Θα υπάρξουν νέες αναθεωρήσεις στο σχέδιο του 2015, αναγνωρίζοντας τις νέες προοπτικές για τις τιμές του πετρελαίου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΒΡ

«Τους τελευταίους 18 μήνες εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να φέρουμε τον οργανισμό μας στο σωστό μέγεθος αφού ολοκληρώνουμε αποεπενδύσεις που ξεπερνούν τα 43 δισ. δολ. Είμαστε σαφώς ένας πιο στοχευμένος όμιλος πλέον και θέλουμε να κάνουμε τη ΒΡ ακόμη πιο ισχυρή και ανταγωνιστική, χωρίς να παρεκκλίνουμε όμως, από την προσήλωσή μας στην ασφάλεια και την αξιοπιστία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος BobDudley.

Σε ό,τι αφορά τις περικοπές των θέσεων εργασίας «εξετάζει κυρίως εργαζόμενους στα γραφεία και όχι στην παραγωγή. Ο όμιλος έχει 84.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και «αρκετές χιλιάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να εξαφανιστούν καθώς ο όμιλος προχωρά σε περίπου 60 διαφορετικά προγράμματα «απλοποίησης» του τρόπου λειτουργίας» αναφέρουν οι FinancialTimes.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v