Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Σε προληπτική γραμμή θέλει να μετατρέψει το πρόγραμμα η Ελλάδα

Τον Ιανουάριο αναμένεται η επιστροφή του ΔΝΤ στην Αθήνα, τόνισε εκπρόσωπος του Ταμείου. Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να συνεχίσει την τρέχουσα συμφωνία διάσωσης με το Ταμείο σε προληπτική βάση, τόνισε.

ΔΝΤ: Σε προληπτική γραμμή θέλει να μετατρέψει το πρόγραμμα η Ελλάδα

H Eλλάδα δεν θέλει να αντλήσει τα χρήματα που απομένουν από το πρόγραμμα του ΔΝΤ που ολοκληρώνεται το 2016, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Μπιλ Μάρεϊ, στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Οι ελληνικές αρχές επιδιώκουν να συνεχίσουν την τρέχουσα συμφωνία με το Ταμείο σε προληπτική βάση» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πάντως ότι η Αθήνα δεν έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα και ότι αυτό που προκύπτει από τις επαφές με Έλληνες αξιωματούχους είναι πως μετά την ολοκλήρωση της 6ης αξιολόγησης η Ελλάδα θα υποβάλει σχετικό αίτημα.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο κ. Μάρεϊ ανέφερε ακόμα ότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. "Περιμένουμε ότι θα επιστρέψουμε με τη διαπραγματευτική αποστολή τον Ιανουάριο. Πρόθεσή μας είναι να επιστρέψουμε στην Αθήνα τον Ιανουάριο»", υπογράμμισε.

Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει για το αν η αποστολή του Ταμείου θα επηρεαστεί από ενδεχόμενη προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις για την Ελλάδα, ο κ. Μάρεϊ δεν θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις, επανέλαβε ότι το ΔΝΤ συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές για την «επιτυχή ολοκλήρωση» της 6ης αξιολόγησης και ότι στην Αθήνα βρίσκονται τεχνικά κλιμάκια.

Σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε για τις «πολιτικές πρωτοβουλίες» του τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει «σχετική επικοινωνία» και ούτε αν στελέχη του ΔΝΤ έχουν επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, για τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο στην Ελλάδα και σε ερώτηση κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσουν «αποσταθεροποιητικά» για την οικονομία, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ έκανε λόγο για «συνήθη μεταβλητότητα» σε χώρες όπου γίνονται εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v