Νέα πρόκληση για την Tesla Motors αποτελεί το καινούριο ηλεκτρικό τετραθέσιο αγωνιστικό μοντέλο που ανακοίνωσε πως θα βγάλει η Porsche, το οποίο επιταχύνει γρηγορότερα από το διθέσιο 911 και φορτίζει σε μόλις 15 λεπτά.
Το νέο αυτοκίνητο πιάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας τα 4,2 δεύτερα της νέας γενιάς του 911. Ταυτόχρονα, μπορεί να φορτίσει την μπαταρία του κατά 80% μέσα σε 15 λεπτά, όπως ανέφερε ο Matthias Mueller, επικεφαλής της μονάδας της Volkswagen, μιλώντας σε διεθνή παρουσίαση αυτοκινήτων στη Φρανκφούρτη. Αντίθετα, ο Supercharger της Tesla χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να φορτίσει το Model S.
Η Porsche και η αδελφή μονάδα της, Audi, είναι ανάμεσα στις μάρκες αυτοκινήτων πολυτελείας που κάνουν τη μετάβαση σε ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ η Tesla εξελίσσεται σε δυνατό ανταγωνιστή. Η τελευταία έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές για την επιτάχυνση και το χειρισμό του Model S, το οποίο έπληξε τις παραδοσιακές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας.
Πάντως, όπως αναφέρει το Bloomberg, η Porsche σχεδιάζει να πουλήσει περισσότερα από 200.000 οχήματα για πρώτη φορά φέτος, κυρίως λόγω της αυξημένης ζήτησης για το Macan SUV, αξίας 52.600 δολαρίων.