Η Honda Motor ανακοίνωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστοποίησαν την αξίας 4,5 εκατ. επιχείρηση τζετ της, ανοίγοντας το δρόμο για να ξεκινήσουν οι παραδόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας πιστοποίησαν το επτά θέσεων HondaJet την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η μονάδα αεροσκαφών της εταιρίας. Η Honda έχει 25 αεροσκάφη σε στάδιο τελικής συναρμολόγησης στη Βόρεια Καρολίνα και ετοιμάζεται για παραδόσεις και εκπαίδευση πιλότων.
Με δερμάτινα καθίσματα για επτά επιβάτες, η εταιρία χαρακτηρίζει το HondaJet ως το γρηγορότερο, πιο ήσυχο και πιο αποδοτικό από άποψη καυσίμων τζετ στην κατηγορία του. Το σκάφος έκανε την παρθενική του ιαπωνική πτήση τον Απρίλιο, έπειτα από τρεις δεκαετίες ανάπτυξης. Η τοποθέτηση των κινητήρων του πάνω από τα φτερά αυξάνει την αποδοτικότητα των καυσίμων κατά περίπου 15% και αφήνει ελεύθερο σχεδόν 20% περισσότερο χώρο στην καμπίνα.
Ο πρόεδρος της Honda Aircraft, Michimasa Fujino, έχει αποκαλέσει το τζετ «σπορ αυτοκίνητο που πετάει, ενώ έχει αναφέρει πως η εταιρία έχει ήδη περισσότερες από 100 παραγγελίες για το σκάφος.