Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FED: ”Σφίγγα” ο Bernanke για επιτόκια

Οι διεθνείς αγορές αντιμετωπίζουν ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας και είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων, τόνισαν σε ξεχωριστές ομιλίες τους ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλωντ Τρισέ, όσο και ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων, Χοακίν Αλμούνια. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, απέφυγε να σχολιάσει για τα επιτόκια.

FED: ”Σφίγγα” ο Bernanke για επιτόκια
Οι διεθνείς αγορές αντιμετωπίζουν ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας και είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων, τόνισαν σε ξεχωριστές ομιλίες τους ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλωντ Τρισέ, όσο και ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων, Χοακίν Αλμούνια.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke, απέφυγε να προχωρήσει σε σχόλια για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, σε ομιλία του στο Βερολίνο όπου στην ατζέντα βρίσκονται οι παγκόσμιες οικονομικές ανισορροπίες. Επισημαίνεται ότι την επόμενη εβδομάδα, στις 18 Σεπτεμβρίου, αναμένεται ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια, με τις αγορές να έχουν προεξοφλήσει μείωση των επιτοκίων τουλάχιστον κατά 25 μονάδες βάσης.

Ειδικότερα, ο κ. Χοακίν Αλμούνια, σε συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι οι διεθνείς αγορές αντιμετωπίζουν ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας και είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων για τις επιπτώσεις του υψηλότερου κόστος χρηματοδότησης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ σημείωσε ότι η μεταβλητότητα και η επανεκτίμηση του ρίσκου κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχει οδηγήσει σε αύξηση της αβεβαιότητας, επαναλαμβάνοντας πως θα πρέπει να συγκεντρωθούν περαιτέρω πληροφορίες για την εξαγωγή συμπερασμάτων για τα επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, στην ομιλία του στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke απέφυγε αναφορά στα αμερικανικά επιτόκια, ενώ στάθηκε κυρίως στο αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα, σημειώνοντας ότι η παραμονή του στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα θα έχει οικονομικές και πραγματικές συνέπειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v