Η BP έφτασε σε προσωρινό διακανονισμό ύψους 175 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να διευθετήσει μια σειρά νομικών αξιώσεων στις ΗΠΑ που συνδέονται με την έκρηξη της εξέδρας πετρελαίου Deepwater Horizon το 2010, η οποία σκότωσε 11 εργαζόμενους και δημιούργησε τη μεγαλύτερη κηλίδα πετρελαίου σε αμερικανικά ύδατα.
Η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Χιούστον, μεταδίδει το MarketWatch.
Η υπόθεση είχε προγραμματιστεί να πάει στις δικαστικές αίθουσες τον επόμενο μήνα.
Πάντως, ο πρόσφατος διακανονισμός δεν επιλύει άλλες καταγγελίες που σχετίζονται με ζητήματα ασφαλείας. Παράλληλα, άλλες σχετικές νομικές διαδικασίες εκκρεμούν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης.
Η BP είχε δηλώσει ένοχη για κακουργήματα και συμφώνησε να πληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να διευθετήσει υποθέσεις αστικού και ποινικού χαρακτήρα με τις αμερικανικές αρχές, για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού.