Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Axel Springer αγοράζει το EMarketer

Η γερμανική εταιρία προσπαθεί να κερδίσει αναγνώστες σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες μέσα από μια σειρά συμφωνιών. Το 2015 αγόρασε τον Business Insider, ενώ τώρα θα αποκτήσει το 93% του EMarketer για 242 εκατ. δολάρια.

H Axel Springer αγοράζει το EMarketer

Η Axel Springer συμφώνησε να αγοράσει την ερευνητική εταιρία EMarketer για 242 εκατ. δολάρια, συνεχίζοντας την επέκταση στις ψηφιακές επιχειρήσεις και τις αγγλόφωνες αγορές.

Ο γερμανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης θα πληρώσει 242 εκατ. για το 93% των μετοχών της EMarketer, λαμβάνοντας υπόψη τα μετρητά και το χρέος της εταιρίας. Δύο από τους ιδρυτές της θα παραμείνουν στην ηγεσία της εταιρίας, ανέφερε η Axel Springer σε σημερινή της ανακοίνωση σύμφωνα με το Bloomberg.

Η απόκτηση της EMarketer αποτελεί την τελευταία από μια σειρά συμφωνιών για τη γερμανική εταιρία, στην προσπάθεια να κερδίσει αναγνώστες σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και να μετατρέψει την Bild σε φορέα online ειδήσεων και θεματικών portals.

Ο διευθύνων σύμβουλος Mathias Doepfner προωθεί όλο και περισσότερο την εκδοτική εταιρία σε αγγλόφωνες αγορές για να τονώσει την ανάπτυξη, αφού δαπάνησε 343 εκατ. για να αγοράσει τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Business Insider το 2015.

«Με την αγορά της EMarketer, η Axel Springer ισχυροποιεί επίσης τις δραστηριότητες επί πληρωμή περιεχομένου και αυξάνει τα ήδη υπάρχοντα επιχειρηματικά μέσα ενημέρωσης», ανέφερε η εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο