EDF: Η στρατηγική μας στη Βρετανία δεν επηρεάζεται από το Brexit

Και οι δύο πλευρές του βρετανικού debate υποστηρίζουν το πρότζεκτ της γαλλικής κρατικής εταιρίας στη Βρετανία. Το νέο εργοστάσιο της EDF θα βασίζεται σε μια επιδότηση που έχει συμφωνηθεί με τη βρετανική κυβέρνηση για 35 χρόνια.

EDF: Η στρατηγική μας στη Βρετανία δεν επηρεάζεται από το Brexit

Η βρετανική ψήφος για έξοδο από την ΕΕ δεν θα επηρεάσει τη στρατηγική της Electricite de France στη χώρα, τόνισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής κρατικής εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας. Τα σχέδια της EDF περιλαμβάνουν μια προγραμματισμένη κατασκευή εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στη Βρετανία, αξίας 18 δισ. στερλινών.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η ψήφος δεν έχει αντίκτυπο στη στρατηγική μας, τόνισε ο CEΟ Jean-Bernard Levy μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Παρίσι. «Η στρατηγική της βρετανικής θυγατρικής μας μένει αμετάβλητη», πρόσθεσε.

Τον Μάρτιο κλιμακώθηκαν οι εικασίες για το μέλλον του αμφιλεγόμενου πρότζεκτ της EDF στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αγγλίας, όταν ο επικεφαλής επί οικονομικών θεμάτων παραιτήθηκε, υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω επένδυση θα υπέβαλε την εταιρία ενέργειας σε υπερβολική οικονομική πίεση.

Από τότε, η EDF έχει αποκαλύψει σχέδια για να ισχυροποιήσει τον ισολογισμό της με την πώληση περιουσιακών στοιχείων και την έκδοση νέων μετοχών.

Στο μεταξύ, το πρότζεκτ Hinkley Point εξαρτάται από μια επιδότηση που έχει συμφωνηθεί με τη βρετανική κυβέρνηση. Η τελευταία θα πρέπει να πληρώσει στην εταιρία 92,5 στερλίνες για κάθε μεγαβατώρα που θα παράγει η EDF για 35 χρόνια, δηλαδή σχεδόν τρεις φορές την τρέχουσα τιμή.

Ο Levy διευκρίνισε ότι και οι δύο πλευρές του βρετανικού debate εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη διατήρηση του πρότζεκτ, αλλά και σε μια πολιτική υπέρ της πυρηνικής ενέργειας.

Η Βρετανή υπουργός Ενέργειας Andrea Leadsom -ένθερμη υποστηρίκτρια της εξόδου- τόνισε τον Μάιο ενώπιον του κοινοβουλίου ότι η ενέργεια που θα παραχθεί από το Hinkley θα είναι φθηνότερη σε σχέση με εναλλακτικές πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v