Ομπάμα: Η ειδική σχέση ΗΠΑ-Βρετανίας θα αντέξει

Αν και η σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αλλάξει, ένα πράγμα που δεν θα αλλάξει είναι η ειδική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στα δύο έθνη, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ομπάμα: Η ειδική σχέση ΗΠΑ-Βρετανίας θα αντέξει

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανέφερε την Παρασκευή ότι μίλησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως τόνισε, είναι βέβαιος πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι προσηλωμένο σε μια ομαλή μετάβαση.

«Αν και η σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αλλάξει, ένα πράγμα που δεν θα αλλάξει είναι η ειδική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στα δύο έθνη» σημείωσε ο κ. Ομπάμα σε ομιλία που έδωσε σε συνέδριο στο Στάνφορντ.

«Αυτή θα αντέξει» διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, με μια γραπτή ανακοίνωσή του ο Μπάρακ Ομπάμα ξεκαθάρισε ότι σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ότι τόσο η Μεγάλη Βρετανία, όσο και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα παραμείνουν στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Αναλυτικά:

Ο λαός της Μεγάλης Βρετανίας μίλησε και σεβόμαστε την απόφασή του. Η ειδική σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου είναι διαρκής και η συμμετοχή του στο ΝΑΤΟ παραμείνει ζωτικός ακρογωνιαίος λίθος της εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας και της οικονομίας των ΗΠΑ.

Το ίδιο ισχύει και με την σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ενωση που έκανε τόσα πολλά για να προωθήσει τη σταθερότητα, την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και οδήγησε στην ανάπτυξη των δημοκρατικών αξιών και ιδεών στην Ηπειρο και πέραν αυτής.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα παραμείνουν απαραίτητοι σύμμαχοι των ΗΠΑ καθώς θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται την νέα σχέση τους και να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την πρόοδο στην Ευρώπη, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v