Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Η ΕΕ χάνει momentum

Η ΕΕ πρέπει να εξακριβώσει γιατί χάνει momentum και γιατί είναι λιγότερο ελκυστική σε σχέση με παλαιότερα. Πάντως δεν υπάρχει κίνδυνος ντόμινο, καθώς κόμματα κατά της ΕΕ υπάρχουν πάντα σε όλη την Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Η ΕΕ χάνει momentum

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να κάνει ενδοσκόπηση εξακριβώνοντας τι αντιπροσωπεύει, τόνισε μιλώντας στο CNBC ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Pierre Gramegna, μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε η βρετανική ψήφος υπέρ του Brexit.

«Πρέπει να κάνουμε στους εαυτούς μας ερωτήσεις. Γιατί η Ευρώπη φαίνεται να χάνει momentum και γιατί είναι λιγότερο ελκυστική σε σχέση με παλαιότερα;» τόνισε ο υπουργός στο περιθώριο της πρώτης ετήσιας συνεδρίασης της Ασιατικής Επενδυτικής Τράπεζας Υποδομών.

«(Η ΕΕ) έχει φέρει ευημερία, υψηλά κοινωνικά standards (...) Αλλά ωστόσο φαίνεται ότι ο πληθυσμός και ο κόσμος δεν αντιλαμβάνονται πάντα όλα τα προνόμια, οπότε πρέπει να εξηγούμε περισσότερο», πρόσθεσε.

Ο Gramegna επεσήμανε ότι δεν ανησυχεί για ένα ντόμινο δημοψηφισμάτων εξόδου σε άλλες χώρες. «Υπάρχουν κόμματα σε όλη την Ευρώπη στα οποία δεν αρέσει η ΕΕ και που είναι κατά της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αλλά είναι η μειοψηφία», εκτίμησε.

«Πιστεύω πως όλοι πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι και να διασφαλίσουν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με μεθοδικότητα (...) Ο βρετανικός πληθυσμός έχει δώσει την ετυμηγορία του. Τώρα είναι στο χέρι της βρετανικής κυβέρνησης να θέσει σε λειτουργία το Άρθρο 50», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v