Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Soros: «Long» στη στερλίνα πριν το δημοψήφισμα

Ο δισεκατομμυριούχος είχε θέση long στη στερλίνα πριν το βρετανικό δημοψήφισμα. Εκπρόσωπός του τόνισε ότι ο επενδυτής δεν «έκανε εικασίες» κατά νομίσματος, αλλά είχε κέρδη λόγω της «γενικώς αρνητικής του πρόβλεψης για τις παγκόσμιες αγορές».

Soros: «Long» στη στερλίνα πριν το δημοψήφισμα

Ο George Soros, ο δισεκατομμυριούχος που σφυρηλάτησε τη φήμη του μέσω ενός πονταρίσματος το 1992 ότι η Βρετανία θα υποτιμήσει τη στερλίνα, είχε θέση long στο βρετανικό νόμισμα πριν το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

Ο Soros δεν «έκανε εικασίες κατά της στερλίνας ενώ επιχειρηματολογούσε υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε εκπρόσωπός του σε ηλεκτρονική ανακοίνωσή του τη Δευτέρα. «Λόγω της γενικώς αρνητικής του πρόβλεψης για τις παγκόσμιες αγορές», ο επενδυτής έβγαλε κέρδη από άλλες επενδύσεις, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κατά την περίοδο πριν το δημοψήφισμα, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είχε προειδοποιήσει ότι η στερλίνα ενδέχεται να πέσει πάνω από 20% έναντι του δολαρίου, καθώς οι ψηφοφόροι υποτιμούν σε τεράστιο βαθμό το πραγματικό κόστος του Brexit.

«Τώρα, το καταστροφικό σενάριο που πολλοί φοβούνταν έχει πραγματοποιηθεί, κάνοντας τον κατακερματισμό της ΕΕ ουσιαστικά μη αναστρέψιμο», έγραψε ο επενδυτής σε άρθρο του στις 25 Ιουνίου, αντανακλώντας το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v