Η επενδυτική τράπεζα China International Capital Corp και η χρηματιστηριακή εταιρία Investment Securities βρίσκονται εν μέσω διαπραγματεύσεων για πιθανή συγχώνευση, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg. Οι δύο εταιρίες είχαν περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας 28 δισ. δολαρίων πέρυσι.
Η συναλλαγή δεν είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί, ενώ η δομή της πιθανής συμφωνίας δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, τόνισαν οι πηγές.
Στο μεταξύ, οι επενδυτές μάλλον ποντάρουν στην συγχώνευση ώστε να βοηθηθούν οι προσπάθειες της CICC να αναδιοργανωθεί, αφότου από κορυφαία χρηματιστηριακή εταιρία σε όρους εσόδων το 2005, βρέθηκε στην 23η θέση μια δεκαετία αργότερα.
Η συγχώνευση θα μπορούσε να είναι «ένα καλό deal για την CICC», υποστήριξε ο Lucas Wang, αναλυτής της First Shanghai Securities με έδρα το Χονγκ Κονγκ. «Η ισχύς της CICC έχει εξαρτηθεί από μεμονωμένα άτομα και εταιρικούς υψηλής καθαρής αξίας. Το δίκτυο και η μεγάλη βάση πελατών της China Investment Securities θα της ταιριάζει πολύ καλά», πρόσθεσε.