Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόταση Γιούνκερ για δωρεάν wi-fi σε ολόκληρη την ΕΕ

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρότεινε δωρεάν roaming και wi-fi σε ευρωπαϊκά χωριά και πόλεις. Προσπαθεί να περιορίσει τον ευρωσκεπτικισμό και να τονώσει τη στήριξη του κόσμου, ωστόσο η πρότασή του θα οδηγήσει σε άγρια μάχη νομοθετών, κρατών και εταιριών.

Πρόταση Γιούνκερ για δωρεάν wi-fi σε ολόκληρη την ΕΕ

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προώθησε σήμερα σχέδιο για δωρεάν roaming και ασύρματο ίντερνετ σε πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην προσπάθεια να τονώσει τη στήριξη του κόσμου στο μπλοκ, που «ταλαιπωρείται» από το Brexit.

«Όταν ταξιδεύετε στην Ευρώπη με το κινητό σας τηλέφωνο, θα μπορείτε να αισθάνεστε ότι είστε στην πατρίδα σας οπουδήποτε στην Ευρώπη, χάρη σε αυτούς τους νέους κανόνες για την περιαγωγή», ανέφερε ο Γιούνκερ ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, προσθέτοντας πως «προτείνουμε σήμερα να εξοπλιστεί κάθε ευρωπαϊκό χωριό και κάθε πόλη με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επιδιώκει να πετύχει αυτό τον στόχο μέσα στην επόμενη δεκαετία, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα εργαστεί για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα: «Στους Ευρωπαίους δεν αρέσουν τα drones πάνω από τα κεφάλια τους, που καταγράφουν κάθε στιγμή, ή οι εταιρίες που αποθηκεύουν κάθε κλικ τους στο διαδίκτυο. Στην Ευρώπη η ιδιωτικότητα είναι σημαντική», υποστήριξε.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτές οι πρωτοβουλίες είναι μια προσπάθεια να περιοριστεί ο ευρωσκεπτικισμός με συγκεκριμένα παραδείγματα, που δείχνουν το πώς τεχνοκρατικοί θεσμοί στις Βρυξέλλες μπορούν να οδηγήσουν σε βελτίωση της καθημερινής ζωής του κόσμου.

Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του πολιτικού αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο άγριας μάχης μεταξύ ευρωβουλευτών, κρατών μελών και εταιριών, πριν καταφέρει να εγκριθεί και να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Κολοσσοί στον τομέα των τηλεπικοινωνιών κινούνται παρασκηνιακά εδώ και καιρό προκειμένου να πετύχουν πιο ευέλικτους κανονισμούς, που θα τους επιτρέψουν να τονώσουν τα κέρδη και να επενδύσουν σε γρήγορη ευρυζωνικότητα, ώστε το μπλοκ να φτάσει τα επίπεδα των ΗΠΑ και της Ασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v