Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαμάχη BHP Billiton-Αυστραλίας για φόρους 756 εκατ. δολαρίων

Η μεταλλευτική εταιρία ανέφερε ότι θα προσβάλει τον υψηλό επιπρόσθετο φόρο που της επιβλήθηκε, ωστόσο η αυστραλιανή υπηρεσία θεωρεί ότι τα δύο μέρη θα φτάσουν σε διακανονισμό. Η BHP έχει ήδη καλύψει προηγούμενες αξιώσεις των αρχών.

Διαμάχη BHP Billiton-Αυστραλίας για φόρους 756 εκατ. δολαρίων

Η BHP Billiton ανακοίνωσε ότι η αρμόδια αυστραλιανή αρχή τής ζητά να καταβάλει επιπρόσθετους φόρους, τόκους και πρόστιμα ύψους ενός δισ. δολαρίων Αυστραλίας (756 εκατ. δολ. ΗΠΑ), στο πλαίσιο μιας διαμάχης για την τιμή στην οποία η εταιρία πούλησε εμπορεύματα στη Σιγκαπούρη πριν από πάνω από μια δεκαετία.

Η εταιρία με έδρα στη Μελβούρνη και Νο 1 μεταλλευτική στον κόσμο σε όρους χρηματιστηριακής αξίας, είχε ενημερώσει πέρυσι ότι ερευνάται από τις φορολογικές αρχές της χώρας, αφότου Αυστραλοί βουλευτές άρχισαν να εγείρουν ερωτήματα στα στελέχη της για το αν η BHP χρησιμοποιούσε τη μονάδα της στη Σιγκαπούρη για να ελαχιστοποιήσει τους φόρους της.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η μεταλλευτική εταιρία ανακοίνωσε ότι η Αυστραλιανή Φορολογική Υπηρεσία της επέβαλε «αναθεωρημένη πληρωμή» 1,02 δισ. δολ. Αυστραλίας, τα οποία περιλαμβάνουν και 661 εκατ. δολάρια σε βασικούς φόρους για τα οικονομικά έτη 2003-2013.

Η BHP τόνισε ότι θα προσβάλει τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις, αν και ενδέχεται, όπως η υπηρεσία πιστεύει, πως θα προχωρήσει σε διακανονισμό. Παράλληλα πρόσθεσε ότι έχει κάνει κάποιες πληρωμές, καλύπτοντας κάποιες από τις αξιώσεις της φορολογικής υπηρεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο