Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Γερμανοί πολιτικοί ανησυχούν για Deutsche Bank

Oι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η γερμανική τράπεζα βρίσκονται στο ραντάρ των Γερμανών πολιτικών. Boυλευτές του SPD συζήτησαν το θέμα της Deutsche Bank σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Eνόχληση για τη στάση ΗΠΑ.

Οι Γερμανοί πολιτικοί ανησυχούν για Deutsche Bank

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Deutsche Bank προκαλεί ανησυχία σε Γερμανούς πολιτικούς, μετά το πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων με το οποίο απειλείται.

Σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση βουλευτών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα, στο τραπέζι τέθηκαν τα προβλήματα της Deutsche Bank και oι κανονισμοί της Βασιλείας, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, το περιστατικό καταδεικνύει πως οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η γερμανική τράπεζα βρίσκονται στο ραντάρ των Γερμανών πολιτικών.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τις ΗΠΑ να διασφαλίσουν ένα «δίκαιο αποτέλεσμα» για την Deutsche Bank.

Από το Φεβρουάριο, η μετοχή της τράπεζας έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα εν μέσω ανησυχιών ότι περιορίζονται οι επιλογές της για κεφαλαιακή τόνωση. Η Deutsche Bank δυσκολεύεται να πουλήσει την Postbank, ενώ το πρόστιμο των 14 δισ. ευρώ είναι υπερδιπλάσιο από το «μαξιλάρι» των 6,2 δισ. ευρώ που έχει βάλει στην άκρη για την κάλυψη δικαστικών εξόδων.

Η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ δεν έχει πάρει δημόσια θέση για την κατάσταση της Deutsche Bank. Το ζήτημα δεν συζητήθηκε σε συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών της Bundestag την Τρίτη, στην οποία συμμετείχε και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, στην συνάντηση των Σοσιαλδημοκρατών βουλευτών εκφράστηκε ενόχληση για την ανακοίνωση των ΗΠΑ, η οποία θεωρήθηκε πρώιμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v