Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η BMW εντείνει τον ανταγωνισμό με την Tesla στα ηλεκτρικά οχήματα

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανταγωνίζεται πιο επιθετικά την Tesla «ηλεκτροποιώντας» όλα τα μοντέλα και όλες τις σειρές της. Αυτό θα τη βοηθήσει να ανταποκριθεί και στα όλο και πιο αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων, ιδιαίτερα σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα.

Η BMW εντείνει τον ανταγωνισμό με την Tesla στα ηλεκτρικά οχήματα

Μετά τα άτονα αποτελέσματα που είχε από την ακριβή σειρά των εξειδικευμένων ηλεκτρικών οχημάτων της, η BMW προχωρά σε επιθετικότερο ανταγωνισμό απέναντι στην Tesla προσφέροντας ηλεκτρικές εκδοχές ολόκληρης της σειράς πολυτελών αυτοκινήτων της.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος Harald Krüger τόνισε πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία «θα ''ηλεκτροποιήσει'' συστηματικά όλα τα μοντέλα και τις σειρές της μάρκας».

Μεταξύ άλλων, η κίνηση θα βοηθήσει την εταιρία να ανταποκριθεί και στα όλο και πιο αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων, σχολιάζει το MarketWatch.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται όλο και περισσότερο σε ηλεκτρικά μοντέλα καθώς οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα απαιτούν βελτιωμένες εκπομπές μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο Krüger έχει εστιάσει τον τελευταίο χρόνο στην τεχνολογία. Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι ένα απόλυτα ηλεκτρικό όχημα Mini θα είναι διαθέσιμο το 2019, ενώ το 2020 θα ακολουθήσει μια ηλεκτρική εκδοχή του SUV BMW X3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v