Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Agricole: Βουτιά 67% στα καθαρά κέρδη το δ’ τρίμηνο

Η τράπεζα εμφάνισε κέρδη 291 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, αν και τα έσοδα αυξήθηκαν 7% σε 4,58 δισ. Κατέγραψε απομείωση 491 εκατ. από την εγχώρια μονάδα λιανικής, ενώ οι διεθνείς δραστηριότητες λιανικής είχαν πτώση 38% στα κέρδη.

Credit Agricole: Βουτιά 67% στα καθαρά κέρδη το δ’ τρίμηνο

Η γαλλική τράπεζα Credit Agricole εμφάνισε πτώση 67% στα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου, κυρίως λόγω μιας απομείωσης στον εγχώριο βραχίονα λιανικής.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της χώρας σε όρους περιουσιακών στοιχείων, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε 291 εκατ. ευρώ τους τρεις μήνες μέχρι το Δεκέμβριο, από 882 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 301 εκατ. ευρώ, μεταδίδει το MarketWatch.

Τα έσοδα της τράπεζας ενισχύθηκαν κατά 7% σε 4,58 δισ. ευρώ.

Η Credit Agricole κατέγραψε στο τρίμηνο μια απομείωση 491 εκατ. ευρώ στην τράπεζα λιανικής LCL. Η μονάδα αυτή εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο αύξηση 15% στα καθαρά κέρδη, σε 136 εκατ. ευρώ, κυρίως χάρη στη ζήτηση για νέα δάνεια.

Τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole από την εταιρική και την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν σε 271 εκατ. από 76 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, καθώς τονώθηκαν από τις μεταβλητές αγορές.

Οι δραστηριότητες της τράπεζας στις ασφάλειες και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων εμφάνισαν άνοδο 14% στα καθαρά κέρδη, σε 448 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη από τη μονάδα εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σημείωσαν άνοδο της τάξης του 15% σε 170 εκατ. ευρώ.

Πτώση 38% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της διεθνούς μονάδας λιανικής τραπεζικής, η οποία περιλαμβάνει την Ιταλία, την Πολωνία και την Αίγυπτο. Τα κέρδη τριμήνου υποχώρησαν σε 24 εκατ. ευρώ.

Παρά τα χαμηλότερα κέρδη τριμήνου, ο δείκτης Core Tier 1 της Credit Agricole κινήθηκε ανοδικά σε 12,1% το Δεκέμβριο, από 12% το Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης μόχλευσης, ο οποίος μετρά το κεφάλαια που διατηρεί η τράπεζα έναντι των συνολικών της περιουσιακών στοιχείων, ήταν στο 5% το Δεκέμβριο, από 4,7% στα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο