Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρώσεις κατά της Β. Κορέας εξετάζει ο Τραμπ

Μέσω κινεζικών τραπεζών και επιχειρήσεων, που έχουν τις περισσότερες συναλλαγές με τη Β. Κορέα, θέλουν οι ΗΠΑ να περιορίσουν την πυρηνική απειλή της Πιονγιάνγκ. Ενισχύονται οι άμυνες ΗΠΑ, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας.

Κυρώσεις κατά της Β. Κορέας εξετάζει ο Τραμπ
Σαρωτικές κυρώσεις με στόχο να αποκοπεί η Βόρεια Κορέα από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα εξετάζει η κυβέρνηση Τραμπ, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναθεώρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πυρηνικής και πυραυλικής απειλής της Πιονγιάνγκ, όπως δήλωσε στο Reuters ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι κυρώσεις θα αποτελούν μέρος μιας πολύπλευρης προσέγγισης αυξημένης οικονομικής και διπλωματικής πίεσης -κυρίως στις κινεζικές τράπεζες και επιχειρήσεις που έχουν τις περισσότερες συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα-, αλλά και ενίσχυσης της άμυνας των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Όπως σημειώνει το Reuters, αν και η επιλογή των προληπτικών στρατιωτικών επιθέσεων κατά της Βόρειας Κορέας δεν έχει φύγει απ’ το τραπέζι, ωστόσο η νέα αμερικανική κυβέρνηση δίνει για την ώρα προτεραιότητα σε επιλογές με μικρότερο ρίσκο.

Οι συστάσεις πολιτικής για το θέμα από τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κ. Μακμάστερ, αναμένεται να φτάσουν στο γραφείο του προέδρου τις επόμενες εβδομάδες, ενδεχομένως πριν τη σύνοδο με τον πρόεδρο της Κίνας στις αρχές Απριλίου, ανέφερε ο αξιωματούχος στο Reuters.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο