Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκωτία: Yπέρ νέου δημοψηφίσματος ψήφισε το κοινοβούλιο

Το κοινοβούλιο έλαβε την απόφαση με 69 ψήφους υπέρ και 59 κατά, μια ημέρα πριν το Ηνωμένο Βασίλειο ενεργοποιήσει το Άρθρο 50. «Όταν μας επιβάλλεται η αλλαγή αυτή, πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να διαλέξουμε» δήλωσε η Στέρτζον.

Σκωτία: Yπέρ νέου δημοψηφίσματος ψήφισε το κοινοβούλιο

Το κοινοβούλιο της Σκωτίας ψήφισε την Τρίτη υπέρ της πρότασης της πρωθυπουργού Νίκολας Στέρτζον για την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας στο τέλος του 2018 ή το 2018, μόλις αποσαφηνιστούν οι όροι για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κοινοβούλιο έλαβε την απόφαση με 69 ψήφους υπέρ και 59 κατά, αποτέλεσμα που ήταν αναμενόμενο μετά την ανακοίνωση των Πρασίνων ότι θα στηρίξουν το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ψήφος του κοινοβουλίου δίνει στην κα. Στέρτζον εντολή να διεκδικήσει την άδεια του βρετανικού κοινοβούλιου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν το Ηνωμένο Βασίλειο ενεργοποιήσει το Άρθρο 50.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει επανειλημμένα αντιταχθεί στην ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας στην Σκωτία.

«Όταν μας επιβάλλεται η αλλαγή αυτή, πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να διαλέξουμε» δήλωσε στο κοινοβούλιο η κα. Στέρτζον πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. «Κανείς μας δεν πρέπει να αμφιβάλλει για το τι διακυβεύεται» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο