Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BT: Deal 230 εκατ. δολαρίων στην αιολική ενέργεια

Η εταιρία τηλεπικοινωνιών αγοράζει το 100% της ενέργειάς της από ανανεώσιμες πηγές στη Βρετανία, ήδη από το 2012. Στόχος της είναι να κάνει το ίδιο σε όλες τις περιοχές του πλανήτη όπου δραστηριοποιείται, μέχρι το 2030.

BT: Deal 230 εκατ. δολαρίων στην αιολική ενέργεια

Ο βρετανικός φορέας τηλεπικοινωνιών, BT, ανακοίνωσε την υπογραφή μιας νέας σύμβασης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (power purchase agreement - PPA) με σκωτικό αιολικό πάρκο.

Η συμφωνία είναι αξίας 185 εκατ. στερλινών (230,79 εκατ. δολάρια) για 15 χρόνια και, σε ανακοίνωσή της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η βρετανική εταιρία ανέφερε ότι 13 ανεμογεννήτριες στο βόρειο τμήμα της Σκοτίας προμηθεύουν την επιχείρηση με 100 γιγαβατώρες ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως.

Ο γενικός επικεφαλής εφοδιασμού με ενέργεια στην BT, Rob Williams, ανέφερε ότι η εταιρία αγοράζει 100% ανανεώσιμη ενέργεια στη Βρετανία ήδη από το 2012, μεταδίδει το CNBC.

«Μέχρι το 2020 στοχεύουμε στο να αγοράζουμε 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε όλο τον κόσμο, επομένως σύντομα όλη η ενέργειά μας θα προέρχεται από πηγές όπως ο ήλιος, ο αέρας, η βροχή, τα ρεύματα, τα κύματα και η γεωθερμική ενέργεια, οπουδήποτε δραστηριοποιούμαστε σε όλο τον πλανήτη -και όπου το επιτρέπουν οι αγορές», πρόσθεσε ο Williams.

Στο μεταξύ η Σκοτσέζα επικεφαλής πολιτικών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Jenny Hogan, χαιρέτισε τη συμφωνία. «Το γεγονός ότι βλέπουμε όλο και μεγαλύτερες εταιρίες όπως η BT να εξάγουν την περισσότερη ή όλη την ενέργειά τους από πηγές όπως ο αέρας, ο ήλιος, το νερό και η βιομάζα, δείχνει ότι η ανανεώσιμη ενέργεια έχει νόημα από επιχειρηματική άποψη», ανέφερε.

«Οι ανανεώσιμες πηγές είναι ήδη η μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας της Σκοτίας -ξεπερνά τα πυρηνικά, το αέριο και τον άνθρακα- και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη μισή από ολόκληρη την ενέργεια της Σκοτίας -ηλεκτρισμό, θέρμανση και μεταφορές- μέχρι το 2030», πρόσθεσε η Hogan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο